null A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

2014. május 22, csütörtök

A növényvédő szer engedélyező hatóság a Steward 30 DF (30% indoxakarb) rovarölőpermetező szer 46875/2004. FVM számú engedélyét módosította. Amódosító határozat száma: 04.2/1986-2/2014. NÉBIH, kelt 2014. május 20. Azengedélyben eredetileg szereplő „méhekre nem jelölés köteles” besorolás„méhekre mérsékelten kockázatos” besorolásra módosult. A méhek védelmeérdekében felhívjuk a felhasználók szívesfigyelmét, hogy a Steward 30 DF felhasználásakora méhkímélő technológiára vonatkozó alábbi, az okiratban is feltüntetett,előírást vegyék figyelembe:„Virágzó kultúrában a méhek aktív gyűjtésiidőszaka idején nem alkalmazható! Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha aterületet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélőtechnológiával juttatható ki. Ilyenkor avédekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábbana csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig bekell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetnikell.”

 

A szer új gyártási tételei, már a módosító határozat alapján készült címkével kerülnek forgalomba. A jelenleg forgalomban lévő tételeket 2014. szeptember 30. kell átcímkézni vagy kiegészítő címkével ellátni.

Amíg az átcímkézés megtörténik, kérjük a felhasználókat a módosításról szíveskedjenek tájékozódni a NÉBIH honlapján a 2014-ben kiadott okiratok közt vagy a növényvédő szerek adatbázisában, az ENIR-ben.

 


Friss hírek

2023. november 13, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.11.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2023. október 24, kedd

Kérdezz-felelek a kéknyelv betegségről (Bluetongue)

A kéknyelv–betegség (bluetongue) fertőző vírusos állatbetegség, mely a kérődző állatokat (szarvasmarha, juh, kecske, vadon élő kérődzők) támadja meg. Egyéb állatokra és az emberre a vírus nem veszélyes, humán megbetegedést nem okoz.

Tovább >