null A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról
2014. május 22, csütörtök

A növényvédő szer engedélyező hatóság a Steward 30 DF (30% indoxakarb) rovarölőpermetező szer 46875/2004. FVM számú engedélyét módosította. Amódosító határozat száma: 04.2/1986-2/2014. NÉBIH, kelt 2014. május 20. Azengedélyben eredetileg szereplő „méhekre nem jelölés köteles” besorolás„méhekre mérsékelten kockázatos” besorolásra módosult. A méhek védelmeérdekében felhívjuk a felhasználók szívesfigyelmét, hogy a Steward 30 DF felhasználásakora méhkímélő technológiára vonatkozó alábbi, az okiratban is feltüntetett,előírást vegyék figyelembe:„Virágzó kultúrában a méhek aktív gyűjtésiidőszaka idején nem alkalmazható! Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha aterületet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélőtechnológiával juttatható ki. Ilyenkor avédekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábbana csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig bekell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetnikell.”

 

A szer új gyártási tételei, már a módosító határozat alapján készült címkével kerülnek forgalomba. A jelenleg forgalomban lévő tételeket 2014. szeptember 30. kell átcímkézni vagy kiegészítő címkével ellátni.

Amíg az átcímkézés megtörténik, kérjük a felhasználókat a módosításról szíveskedjenek tájékozódni a NÉBIH honlapján a 2014-ben kiadott okiratok közt vagy a növényvédő szerek adatbázisában, az ENIR-ben.

 


Friss hírek

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban
2022. június 23, csütörtök

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él.

Tovább >

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon
2022. június 22, szerda

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon

Több éve működtetett illegális haltárolóhelyet lepleztek le a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Nébih Állami Halőri Szolgálatának halőrei. A Balatonkenesén található, 40 m3 térfogatú gödörben 23 pontyot helyezett el a horgász, amelyek nagy részét sértetlenül sikerült visszahelyezni a Balatonba. A halak ezúttal megúszták, a jogsértő horgász azonban nem lesz ilyen szerencsés.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)