null A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról

A Steward 30 DF forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosításáról
2014. május 22, csütörtök

A növényvédő szer engedélyező hatóság a Steward 30 DF (30% indoxakarb) rovarölőpermetező szer 46875/2004. FVM számú engedélyét módosította. Amódosító határozat száma: 04.2/1986-2/2014. NÉBIH, kelt 2014. május 20. Azengedélyben eredetileg szereplő „méhekre nem jelölés köteles” besorolás„méhekre mérsékelten kockázatos” besorolásra módosult. A méhek védelmeérdekében felhívjuk a felhasználók szívesfigyelmét, hogy a Steward 30 DF felhasználásakora méhkímélő technológiára vonatkozó alábbi, az okiratban is feltüntetett,előírást vegyék figyelembe:„Virágzó kultúrában a méhek aktív gyűjtésiidőszaka idején nem alkalmazható! Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha aterületet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélőtechnológiával juttatható ki. Ilyenkor avédekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábbana csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig bekell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetnikell.”

 

A szer új gyártási tételei, már a módosító határozat alapján készült címkével kerülnek forgalomba. A jelenleg forgalomban lévő tételeket 2014. szeptember 30. kell átcímkézni vagy kiegészítő címkével ellátni.

Amíg az átcímkézés megtörténik, kérjük a felhasználókat a módosításról szíveskedjenek tájékozódni a NÉBIH honlapján a 2014-ben kiadott okiratok közt vagy a növényvédő szerek adatbázisában, az ENIR-ben.

 


Friss hírek

Januártól módosul a növényvédelmi drónpilótaképző intézmények jelentkezésére vonatkozó feltételrendszer és eljárásrend
2022. november 30, szerda

Januártól módosul a növényvédelmi drónpilótaképző intézmények jelentkezésére vonatkozó feltételrendszer és eljárásrend

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Tovább >

Újabb veszett rókát lőttek ki Magyarország ukrán határ melletti területén
2022. november 29, kedd

Újabb veszett rókát lőttek ki Magyarország ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >