null A növényvédő szerek biztonságos szállítása

A növényvédő szerek biztonságos szállítása

2020. szeptember 1, kedd

Egészségünk és környezetünk megóvása érdekében a megvásárolt növényvédőszer-készítmények szállításánál is be kell tartani néhány egyszerű, ám igen fontos biztonsági előírást. Növényvédelmi cikksorozatunk 14. része a növényvédő szerek biztonságos szállításával foglalkozik, elősegítve a készítmények használatához szükséges szabályok megismerését.

A növényvédő szert kizárólag elkülönítve és megfelelően rögzítve szállítsuk bontatlan állapotban, vagy a visszazárt eredeti, sérülésmentes csomagolásában. 

Mindenképp ügyeljünk arra, hogy a készítmény ne érintkezzen egyéb szállított áruval, ne szennyezze be sem a szállító járművet, sem a környezetet. Amennyiben a szállító jármű mégis szennyeződne, azonnal tisztítsuk meg a releváns egészségügyi, környezetvédelmi és természetvédelmi előírások szigorú betartása mellett. 

Szállítás közben a szert hőtől, esőtől, hidegtől és más időjárási viszontagságtól védeni kell.

•    Növényvédő szerek szállítása esetén szigorúan tilos a szállító jármű rakfelületén növényvédő szerrel együtt embert, állatot, takarmányt, élelmiszert vagy gyógyszert szállítani!
•    Szigorúan tilos felhasználásra előkészített növényvédő szert közúton szállítani (pl.: háti permetezőbe készítve)!
 

A szállító járműben minden eshetőségre felkészülve legyen kéznél porraloltó készülék, elsősegélydoboz, valamint kerékkitámasztó ék.
A készítmények járműbe helyezése és járműből való kiemelése esetén gondoskodjunk az alapvető egyéni védőeszközök (pl.: védőkesztyű) használatáról!
Ezen egyszerű szabályok figyelembevételével biztonságossá válik a szállítás, és távol marad a baj.
 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >