Vendéglátás GHP
Elkészült a "Vendéglátás GHP" aktualizált változata. A vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutatóban újdonságként szerepel többek között az allergénekre vonatkozó tájékoztatás leírása.
Útmutató egységes szerkezetben - 2., aktualizált kiadás (2018. december)
A GHP Munkacsoport 2017-2018-ban folytatta munkáját és az időközben megjelent jogszabály változásokat, illetve gyakorlati tapasztalatokat figyelembe véve elkészítette a 2. átdolgozott kiadást. A Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztálya Zoltai Anna osztályvezető vezetésével továbbra is vállalta a munkacsoport működtetésével kapcsolatos szervezői, vezetői feladatokat.
A GHP Munkacsoport tagjai a vendéglátást, közétkeztetést végző szakma széles rétegét képviselik, jelképezve ezzel, hogy az elkészült, elfogadott munka széles szakmai egyetértésen alapul, széleskörű támogatottságot élvez. Felkérésünk alapján munkánkat gyakorló építészek is segítik.
A GHP Munkacsoport tagjai (a teljesség igénye nélkül):
- Ágazati Párbeszéd Bizottság (ÁPB)
- Cukrász Ipartestület
- Élelmiszerhigiénikusok Társasága (ÉHT)
- Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ)
- Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ)
- Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)
- Nagyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)
- Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ)
- Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)
- Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága (NÉBIH ÉTbI)
- Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ)
- Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)
- Földművelésügyi Minisztérium
Kapcsolódó anyagok:
Útmutató egységes szerkezetben - 2., aktualizált kiadás, 2018. december
A munkacsoport korábbi (archív) anyagai