Vissza

Közétkeztető cégnél intézkedett a NÉBIH

Közétkeztető cégnél intézkedett a NÉBIH

Közétkeztető cégnél intézkedett a NÉBIH
2015. október 14.

Egy pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). Az érintett cég egyik egységében több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert találtak és foglaltak le a szakemberek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz.

Az ellenőrzés során a felhasználásra kerülő élelmiszerek között, – mindenféle elkülönítés, vagy megjelölés nélkül – több tételnyi lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a szakemberek, például több mint 80 kg lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kg-ot.

Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A NÉBIH a lejárt és nem nyomonkövethető élelmiszereket megsemmisítette. A cég többszázezer forint bírságra számíthat.

A cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek élelmiszerbiztonsági problémát nem találtak.

 

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiemelt Ügyek Igazgatósága

 

Kapcsolódó anyagok
A közlemény letölthető formában 

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény alapján közétett jogsértő szervezetek és személyek listája (2015.10.14.)

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2017. október 16, hétfő

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH
2017. október 12, csütörtök

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján
2017. október 11, szerda

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége
2017. október 10, kedd

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről
2017. október 10, kedd

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat
2017. október 9, hétfő

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat

Megújult az EFSA Journal
2017. október 9, hétfő

Megújult az EFSA Journal

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
2017. október 9, hétfő

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
2017. október 5, csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat
2017. október 5, csütörtök

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek
2017. október 4, szerda

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről
2017. október 2, hétfő

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról
2017. október 2, hétfő

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein
2017. október 2, hétfő

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani
2017. október 2, hétfő

Csökkennek a hiányosságok, de még van min javítani

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT
2017. október 2, hétfő

SZEMLÉLETFORMÁLÁSSAL ÉS AZ ÉLELMISZERKÖNYV FEJLESZTÉSÉVEL A MINŐSÉGI MAGYAR PÉKTERMÉKEK (EL)ISMERTSÉGÉÉRT