null Újraindulhat a hazai sertéshús exportja Szingapúrba

Újraindulhat a hazai sertéshús exportja Szingapúrba

2019. január 28, hétfő

A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetővé vált a magyar vállalatok számára a sertéshús és nem hőkezelt sertéshúskészítmények Szingapúrba történő kiszállítása.

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, dr. Bognár Lajos országos főállatorvos az első hazai afrikai sertéspestis eset megjelenése óta tárgyalt szingapúri kollégájával a hazai sertéshús export újraindításáról. Idén januárban főállatorvosi látogatásra került sor a távol-keleti országba, melynek során hazánk szingapúri nagykövetségének támogatásával megszületett a regionalizációs megállapodás a kiszállításokhoz szükséges feltételekről.

A döntés eredményeképp az afrikai sertéspestis vaddisznóállományban történő előfordulása esetén már nem az egész ország, hanem csak a kitöréssel érintett, illetve a korlátozás alatti területek kerülnek tiltólistára a szingapúri kiszállítások során.

Forrás: AM Sajtóiroda


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 20, szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

Tovább >