null Műanyag darabokat találtak epres joghurtban

Műanyag darabokat találtak epres joghurtban

2018. augusztus 25, szombat

A Nébih-hez a RASFF rendszeren érkezett információk szerint finn vásárlók piros színű műanyag darabokat találtak a Lengyelországban gyártott, epres joghurtban.

A szennyeződés vélhetően az eper alapanyaghoz köthető. Az eper alapanyagból abba a román üzembe is szállítottak, ami szerb és magyar piacra gyártja az epres joghurtot.
Az esetlegesen érintett termék adatai:

  • Megnevezés: Danone ACTIVIA Bifidus ActiRegularis® Élőflórás, zsírszegény epres joghurt.
  • Kiszerelés: 125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.17.
  • Kiszerelés: 4x125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.12.; 2018.09.18.
  • RASFF referenciaszám: 2018.2300


A Danone Kft. haladéktalanul felvette hivatalunkkal a kapcsolatot, a kivizsgálást megkezdtük, és a Danone a honlapján is közzétette az információkat.



Kép forrása


Friss hírek

2025. január 2, csütörtök

Az Ügyfélkapu megszűnése a Nébih szakrendszereire is hatással lesz

A Nébih felhívja ügyfelei figyelmét, hogy január 16-tól a hivatal szakrendszereibe is kizárólag DÁP mobilalkalmazással vagy az Ügyfélkapu+ szolgáltatással tudnak majd bejelentkezni. A változás olyan alapvető és nagyforgalmú rendszereket érint, mint az eGN, az ENAR, az EUTR vagy a LABOR. A gördülékeny elektronikus ügyintézés érdekében fontos, hogy minden érintett mielőbb aktiválja a két megmaradó azonosítási lehetőség valamelyikét.

Tovább >

2024. december 23, hétfő

Megvannak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első eredményei

Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme 2024 téli ünnepi időszakában is jelentős figyelmet kap: december 9-e óta tart a dr. Nobilis Márton, élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkár által elrendelt téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az egészen év végéig tartó kezdeményezés során hagyományosan a karácsonyhoz, a téli ünnepi időszakhoz kapcsolódó célterületeket és termékeket vizsgálnak a szakemberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az ellenőrzés első szakaszát követően már el is végezte az eddigi eredmények összesítését.

Tovább >