null Műanyag darabokat találtak epres joghurtban

Műanyag darabokat találtak epres joghurtban

2018. augusztus 25, szombat

A Nébih-hez a RASFF rendszeren érkezett információk szerint finn vásárlók piros színű műanyag darabokat találtak a Lengyelországban gyártott, epres joghurtban.

A szennyeződés vélhetően az eper alapanyaghoz köthető. Az eper alapanyagból abba a román üzembe is szállítottak, ami szerb és magyar piacra gyártja az epres joghurtot.
Az esetlegesen érintett termék adatai:

  • Megnevezés: Danone ACTIVIA Bifidus ActiRegularis® Élőflórás, zsírszegény epres joghurt.
  • Kiszerelés: 125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.17.
  • Kiszerelés: 4x125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.12.; 2018.09.18.
  • RASFF referenciaszám: 2018.2300


A Danone Kft. haladéktalanul felvette hivatalunkkal a kapcsolatot, a kivizsgálást megkezdtük, és a Danone a honlapján is közzétette az információkat.



Kép forrása


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >