null Megújult az EFSA Journal

Megújult az EFSA Journal

2017. október 9, hétfő

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) bejelentette, hogy elérhető az EFSA Journal megújult platformja. 

Az új felületen számos új lehetőséget találnak az érdeklődők:

  • jobb link-kapcsolódást az EFSA honlapjához;
  • továbbfejlesztetett keresést (mely az EFSA Journalt és az azokhoz mellékelt tanulmányokat [Supporting Publications] együttesen dolgozza fel, valamint találatai korlátozhatóak az egyes tudományos testületekre [Scientific Panels] vagy a tudományos bizottságra [Scientific Committee]);
  • a cikkek mérőszámait, így idézettségét és elérését;
  • tematikus cikkgyűjteményeket (Virtual Issues);
  • kiemelt cikkeket.

A Journal egyéb funkcionalitása, így például a cikkek, hivatkozások, absztraktok és idézők elérési módja nem változott jelentősen. A Journal továbbra is szabadon olvasható bárki számára.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság a következő hetekben tervezi elindítani további újítását, az EFSA Journal applikációját.

A hatóság kérése, hogy akinek kérdése van a megújult oldallal kapcsolatban, a efsajournal@efsa.europa.eu címre továbbítsa azt.

Hivatalunk az EFSA Focal Pointon keresztül értesül az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot érintő hírekről.

Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >