null Fémdarabokat találtak vegán minivirsliben – visszahívták a terméket

Fémdarabokat találtak vegán minivirsliben – visszahívták a terméket

2017. január 6, péntek

Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett riasztás szerint fémdarabot találtak a német előállítású bio vegán minivirsli termékben. Az érintett tételből Magyarországra is érkezett, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrzést tartott a magyarországi forgalmazónál annak érdekében, hogy a kifogásolt terméket azonnal kivonják a forgalomból. 

A termékvisszahívás az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékeket érinti:

Termék neve: „Vegane  Winzi-Weenies” Bio szejtán minivirsli (Megjegyzés: a magyar megnevezése helytelen, mert a hatályos előírások alapján nem nevezhető virslinek.)
Tételazonosító: 48216
Minőségmegőrzési idő: 25.01.2017 és 24.02.2017 közötti lejárat
Kiszerelés: 200 g vákuumcsomagolásban
Gyártó: TOPAS GmbH

A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ellenőrizzék a termékek felhasználását megelőzően a korábban vásárolt, otthon tartott élelmiszerek minőség-megőrzési illetve fogyaszthatósági idejét. A visszahívás kizárólag a 25.01.2017 és a 24.02.2017 időszak közötti minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket érinti.

A kifogásolt tételek az üzletek polcairól már lekerültek, a fogyasztók a megvásárolt termékeket visszavihetik a vásárlás helyére.


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >