null Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

41.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szent Margit Római Katolikus Óvoda  (8200 Veszprém, Dózsa György u. 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Daragaluska leves, Ketchupos csirkecomb, Zöldség köret, Petrezselymes burgonya

 

 

Mintavétel ideje: 2015.10.15.

Napi adag: 114 adag/ebéd

Főzőkonyha: Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi út 1812.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (200 ml/adag):

 

Külső megjelenés:

Aranysárga színű lében törtfehér színű, kb. 2-3- cm nagyságúra szaggatott daragaluska, sárga- és fehérrépa csíkok, apró, zöld növényi darabkák. Tetején apró zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

A lé jellegzetesen híg, a zöldségek kellően átfőttek, a daragaluska alaktartó, puhára főtt.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén zöldséges, kellően sós. Idegen íztől mentes.

 

Ketchupos csirkecomb (0,5 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnára sült, bőrős, fényes felületű csirke felső és alsócomb darab. Felülete sötétzöld színű fűszerlevél darabkákkal szórt. A vágásfelületen a hús világosbarna színű.

Állomány:

A hús darab jól átsült, kellően puha. A bőrréteg ropogósra sült.

Illat:

Jellegzetes sült csirke illatú, enyhén fűszeres és ketchupos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus sült hús ízű, kellemesen fűszerezett, enyhén ketchupos. Idegen íztől mentes.

 

 

Zöldség köret (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott narancssárga és világossárga répa, sötétzöld színű zöldbab darabok, pagoda karfiol rózsák. Kevés törmelékes zöldség darabot tartalmaz.

Állomány:

A zöldségek puhára főttek.

Illat:

Párolt zöldségekre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Petrezselymes burgonya (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott narancssárga és világossárga répa, sötétzöld színű zöldbab darabok, pagoda karfiol rózsák. Kevés törmelékes zöldség darabot tartalmaz.

Állomány:

A zöldségek puhára főttek.

Illat:

Párolt zöldségekre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

csontleves alap, sómentes,

őrölt bors,

daragaluska betét,

friss gyökér,

karalábé,

olaj,

petrezselyemzöld mirelit,

friss sárgarépa,

vöröshagyma,

zeller gumó,

 

Ketchupos csirkecomb

csirkecomb,

bazsalikom,

őrölt bors,

ketchup,

olaj,

 

Zöldség köret

mexikói vegyeszöldség,

margarin (Rama),

petrezselyemzöld, mirelit,

 

Petrezselymes burgonya

burgonya, téli,

olaj,

petrezselyemzöld, mirelit,


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >