Veszprém megye- 27. vizsgálat - Veszprém - Dózsa György Általános Iskola
Veszprém megye- 27. vizsgálat - Veszprém - Dózsa György Általános Iskola
27. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Dózsa György Általános Iskola (8200 Veszprém, Szent István út 56.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü:Rántott leves, sósburgonya, zúza pörkölt, vitamin saláta Mintavétel ideje: 2014. március 26. Főzőkonyha: Cserhát Vendéglátóipari Kft. – Viadukt Étterem (8200 Veszprém, Pápai u. 37.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyás leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett pirosas-narancssárgás alaplében közel egyenletes nagyságú kockákra vágott hús és burgonya kockák, kisméretű petrezselyem, sárgarépa darabok, törtfehér reszelt tészta, piros és fekete fűszerszemcsék. Tetején apró piros zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A zöldségek, a tészta és a hús jól átfőttek, nem elpuhultak. |
Illat: |
Kellemes, jellegzetes, zöldséges, fűszeres. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, ízletes, aromás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Pogácsa (2 darab/adag)
Külső megjelenés: |
Kevésbé szabályos henger alakú, kb. 4,5 cm magas, kb. 6,5 cm átmérőjű. Tetején arany barnára sült sajtreszelék, oldalán világossárga, alján világosbarna színű. |
Állomány: |
Egyenletesen lazított, csomómentes. tapintásra rugalmas, rágáskor kissé összeálló, tapadó. |
Illat: |
Főtt burgonyára jellemző, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Főtt burgonyára jellemző, ízletes. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|