null Veszprém megye- 2. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

Veszprém megye- 2. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

Veszprém megye- 2. vizsgálat - Veszprém - Csillag úti Óvoda

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Csillag úti Óvoda (8200 Veszprém, Csillag utca 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Vajgaluska leves, zöldborsó főzelék, főtt tojás, köményes kifli

Mintavétel ideje: 2013. január 31.
Napi adag: 183 adag/ebéd

Főzőkonyha: BakonyGaszt Zrt.
(15. Egyetemi Étterem, 8200 Veszprém, Hóvirág u. 6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluska leves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű alaplében közel egyenletes nagyságú kockákra vágott petrezselyem és karalábé, vékony, felezett, narancssárga sárgarépa szeletek, jellegzetes alakú, kb. 1,5-2 cm hosszúságú fehér színű galuska és néhány apró zöld színű fűszerrészecske található.

Állomány:

A leves jellegzetes sűrűségű, a zöldségek kellően átfőttek, a galuska nem ragacsos, jellegzetes állományú.

Illat:

Ételízesítő illata dominál, a főtt zöldségek illata gyengén érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus. Az erős ételízesítő és umamira emlékeztető ízek mellett a zöldségek íze gyengén érezhető, a galuska íztelen. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Húsleves zöldség (mirelit)
  • Liszt
  • Vöröshagyma
  • Margarin (Liga)
  • Olaj (Vénusz)
  • Tyúkerőleves (Knorr)
  • Delikát
  • Teljes tojáspor
  • Bors (fekete)
  • Petrezselyemlevél (szárított)

Zöldborsó főzelék (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarna színű mártásban zöld színű borsó szemek és néhány apró zöld színű fűszerdarabka található.

Állomány:

A mártás jellegzetes sűrűségű, a borsó szemek kellően átfőttek

Illat:

Az erős rántás illat mellett a zöldborsó illata kevésbé érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Túlpirított rántás ízű, enyhén édeskés. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Zöldborsó (mirelit)
  • Tej 1,5 %
  • Liszt
  • Olaj (Vénusz)
  • Kristálycukor
  • Delikát
  • Petrezselyemlevél (szárított)

Főtt tojás (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes, kb. 0,5 cm vastagságúra szeletelt egész tojás. A tojássárgája aranysárga színű, nem elzöldült, nem elszíneződött, a tojásfehérje fehér.

Állomány:

Keményre főtt.

Illat:

Jellegzetes főtt tojás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, főtt tojás ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Tojás

Köményes kifli (1db/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetesen csavart, kifli alakú, kb. 13,5 cm hosszú, kb. 4 cm magas, kb. 6 cm széles. Tetején sötétbarna színű őrölt köménnyel szórt.
A kifli egyik fele világossárgára, másik fele aranysárga színűre sült. Az alsó rész világosbarna színű. A bélzet törtfehér.

Állomány:

Kellően átsült, megfelelően lazított, rugalmas, csomómentes, nem szalonnás, nem ragacsos.

Illat:

Kelt, sült tésztára jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kelt, sült tésztára jellemző, kellően sós. A kömény íze nem érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Tej 1,5 %
  • Liga margarin
  • Tejföl 12 %
  • Zsír
  • Élesztő
  • Kristálycukor
  • Köménymag
  • Teljes tojáspor

Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >