null Veszprém megye- 14. vizsgálat - Veszprém - Hrisztov Botev Általános Iskola

Veszprém megye- 14. vizsgálat - Veszprém - Hrisztov Botev Általános Iskola

Veszprém megye- 14. vizsgálat - Veszprém - Hrisztov Botev Általános Iskola

14. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hrisztov Botev Általános Iskola (Veszprém, Botev u. 2.)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Spárgakrémleves+levesgyöngy, tejszínes-sajtos csirkemell, burgonyapüré

Mintavétel ideje: 2013. május 22.

Napi adag:

Főzőkonyha: Cserhát Vendéglátóipari Kft. (Veszprém, Kossuth u. 6.)


 

Részletes érzékszervi minősítés:

Spárgakrém leves + levesgyöngy (0,2 l/adag + 1 dkg/adag)

Külső megjelenés:

 Halvány sárgászöld színű lében apró zöld és sárga színű zöldségdarabok és aranybarna levesgyöngy látható. Több kisebb nagyobb lisztcsomót tartalmaz.

Állomány:

 A krémlevesre jellemző sűrűségű. A levesgyöngy ropogós.

Illat:

 A leves jellegzetes, intenzív spárga illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Jellegzetes, intenzív spárga ízű, kellően sós, a levesgyöngy olajos ízhatású. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • növényi zsír
  • módosított kukoricakeményítő, búzaliszt, kukoricakeményítő, ízfokozó (nátrium glutamát, laktóz, jódozott só), spárga-3%, savó, cukor, tejfehérje, aroma, élesztőkivonat, sürítő: guargumi
  • savanyúságot szabályozó: citromsav, kurkuma
  • allergén összetevők: glutén, tej, tojás, szója, zeller, mustár (nyomokban)
  • levesgyöngy

Tejszines - sajtos csirkemell (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

 Jellegzetes alakú, kb. 73 g tömegű világosbarna színű csirkemell, felületén aranysárgára sült sajtréteg és kis mennyiségű fehér színű mártás.

Állomány:

 A hús jól átsült, csirkemellre jellemzően kissé száraz.

Illat:

 Kellemes sült hús és sajt illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Jellegzetes, sült csirkehúsra jellemző, a tejszín és sajt íz gyengén érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkemell filé
  • étolaj
  • őröltbors
  • reszelt sajt

Burgonyapüré (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

 Halványsárga színű pép.

Állomány:

 Homogén, kellően sűrű.

Illat:

 Kissé jellegtelen, idegen szagtól mentes.

Íz:

 Burgonyapehelyből készített ételre jellemző. idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Burgonyapürépor: burgonyapehely 99 %, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), stabilizátor (dinátrium – difoszfát), antioxidánsok (nátrium.metabiszulfit), fűszerkivonatok
  • tej
  • vaj

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >