null Vas megye- 9. vizsgálat - Szombathely - Waldorf Iskola

Vas megye- 9. vizsgálat - Szombathely - Waldorf Iskola

Vas megye- 9. vizsgálat - Szombathely - Waldorf Iskola

9. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Waldorf Iskola (9700 Szombathely, Soroksári u. 44.) 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem megfelelő

Menü: Búzatöretes kenyér, húsleves zöldséggel, tésztával, zöldborsófőzelék, baromfivirsli pörkölt

Mintavétel ideje: 2013. november 11.

Napi adag: 121 adag/ebéd

Főzőkonyha: Martinus Gastro Kft., (9700 Szombathely, Szily J. u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves zöldséggel, tésztával (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossrága színű lében karikára vágott sárgarépa, fehérrépa kockák tört fehér színű rövid csőtészta, zöld fűszerlevél darabok találhatók.

Állomány:

A lé jellegzetesen hígan folyó, opálos, a zöldségek kellően átfőttek, a tészta puha.

Illat:

Kevésbé jellegzetes, gyengén zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Húslevesre kevésbé jellemző, üres, sós, alacsony élvezeti értékű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Húsos csont
  • mir. fehérrépa kocka
  • mir. sárgarépa kocka
  • mir. karalábé kocka
  • mir. zeller kocka
  • lecsó
  • kelkáposzta
  • petrezselyemzöld
  • bors (egész)
  • vöröshagyma

Zöldborsófőzelék(3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárgás – zöldes főzelékalapban zöldborsó szemek, apró zöld fűszernövény darabkák, fekete fűszerszemcsék.

Állomány:

A főzelékalap csomómentes, jellegzetes sűrűségű, a borsószemek kellően átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Konzerv zöldborsó és rántás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén édeskés, rántás és konzerv zöldborsó ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • zöldborsó
  • liszt
  • cukor
  • étolaj

Baromfivirsli pörkölt (1 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett narancssárgás – pirosas színű alapban apró hagyma kockák, virsli karikák, vörös és fekete fűszerszemcsék.

Állomány:

A pörkölt alap a jellegzetesnél kissé hígabb, a virsli karikák puhák.

Illat:

Hagymás pörkölt alap mellett a virsli illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, kevésbé fűszeres, a sós íz a meghatározó. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Baromfi húspép
  • ivóvíz
  • sertés bőrkepép
  • baromfi bőr
  • baromfi párizsi
  • arcon sj (szója)
  • nitrites só (pácsó)
  • fokhagyma

Búzatöretes kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

A kenyérszelet felső héja aranybarna színű, fényes, az alsóhéj matt, barna, tiszta. A világosbarna színű bélzetben búzatöret látható.

Állomány:

Egyenletesen lazított, csomómentes, tapintásra és rágáskor rugalmas, nem tapad.

Illat:

Jellegzetes, aromás, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, ízletes, aromás, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >