null Vas megye- 4. vizsgálat - Szombathely - Reguly Antal Általános Iskola

Vas megye- 4. vizsgálat - Szombathely - Reguly Antal Általános Iskola

Vas megye- 4. vizsgálat - Szombathely - Reguly Antal Általános Iskola

4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Reguly Antal Általános Iskola (9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 79.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Medvehagyma krémleves pirított zsemlekocka, ördögi sült csirkecomb, hajdinás rizs, kínaikel saláta

Mintavétel ideje: 2013. május 6.
Napi adag: 151

Főzőkonyha: ELAMEN Zrt. Dési Huber Étterem
(9700 Szombathely, Kőrösi Cs. S. u. 5.)


Részletes érzékszervi minősítés:

Medvehagyma krémleves pirított zsemlekocka (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 Világoszöld színű lében apró zöld színű növényi darabok és világosbarnára pirított zsemlekockák láthatók.

Állomány:

 A krémleves a jellegzetesnél hígabb állagú. A zsemlekockák jellegzetesen ropogósak.

Illat:

 Összhatásában kissé jellegtelen, gyengén fokhagymás és kissé rántás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Kissé jellegtelen ízű. A medvehagyma íze gyengén érezhető, rántásos és tejfölös ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • medvehagyma
  • burgonya
  • liszt
  • étolaj ( Vénusz)
  • delikát
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • növényi tejszín (Liola Lola)

Ördögi sült csirkecomb(12 dkg/adag)

Külső megjelenés:

 Jellegzetes alakú bőrös csirke felsőcomb darab. A bőr vöröses-barnára sült, a comb alsó részén barna színű, a vágásfelületen a hús világosbarna. Felülete fekete, piros fűszerszemcsékkel szórt.

Állomány:

 A hús jól átsült, lédús, nem rágós, a bőrös rész ropogós.

Illat:

 Sült csirkehúsra jellemző, fűszeres, aromás, harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Kellemes, harmonikus, fűszeres sült csirke ízű, megfelelően sós. Magas élvezeti értékű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkecomb
  • étolaj (Vénusz)
  • mustár
  • fokhagyma
  • fűszersó
  • bors fekete
  • méz

Hajdinás rizs (21 dkg)

Külső megjelenés:

 A rizs egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú, különálló szemű, a rizs szemek között barna színű hajdina szemek találhatók.

Állomány:

 A rizs jól átfőtt, különálló, nem ragacsos, pergő, a hajdina puha.

Illat:

 Jellegzetes főtt rizs illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 A főtt rizs és a hajdina jellegzetes, tiszta ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • rizs
  • hajdina
  • vöröshagyma
  • étolaj (Vénusz)

Kínaikel saláta (7,7 dkg)

Külső megjelenés:

 Sárga, világos- és sötétzöld, fehér színű közel egyenletes nagyságúra szelt kínaikel darabok és sárgarépa csíkok kellő mennyiségű salátalében.

Állomány:

 A zöldségek jellegzetesen ropogósak, frissek. A lé átlátszó.

Illat:

 Jellegzetes, ecetes illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 Gyengén ízesített, kellően savanyú. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • kínaikel
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • kristálycukor
  • ecet

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >