null Vas megye- 29.számú vizsgálat-Mátyás király utcai Óvoda

Vas megye- 29.számú vizsgálat-Mátyás király utcai Óvoda

Vas megye- 29.számú vizsgálat-Mátyás király utcai Óvoda

29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Mátyás király utcai Óvoda (9900 Körmend, Mátyás király u. 18.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sárgaborsó-krémleves pirított teljes kiőrlésű kenyér, sütőben sült halrudacskák, párolt zöldség

 

Mintavétel ideje: 2015.11.03.

Napi adag: 318 adag/ebéd

Főzőkonyha: SODEXO Magyarország Szolgáltató Kft. (9900 Körmend, Bartók ltp 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgaborsó-krémleves pirított teljes kiőrlésű kenyér (2,5 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgás-barnás színű krémlevesben néhány apró sárgaborsó darabka, fekete fűszerszemcsék, csíradarabkák. Tetején néhány apró zsiradékcsepp található. Közel azonos nagyságú, kocka alakú, világosbarnára pirított kenyérdarabkák.

Állomány:

Krémlevesre jellemző sűrűségű, csomómentes. Néhány kevésbé átfőtt apró sárgaborsódarabot tartalmaz. A kenyérkockák ropogósak.

Illat:

Sárgaborsó-krémlevesre jellemző, harmonikus, tiszta. A pirított kenyérkocka jellegzetes és tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé ízletes, kissé jellegtelen. Üres ízhatású. A kenyérkocka jellegének megfelelő, kellemes ízű, idegen íztől mentes.

 

Sütőben sült halrudacskák (2 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Téglatest alakú halrudak, felületük aranysárga színű, egyenletes vastagságú panírréteggel borított. Néhány haldarab egyik oldala sötétebb aranybarnára sült. A panírréteg alatt a halpép szürkés-világosbarna színű.

Állomány:

A panírréteg kevésbé ropogós, a halpép szálkamentes, jól átsült. A halpép szerkezete kissé tömör, nem széteső. Szájban rágáskor kissé tapad.

Illat:

Sült halra jellemző, kellően aromás, idegen szagtól mentes.

Íz:

A halpép jellegzetes ízű, de kissé gyengébb ízhatású. Idegen íztől mentes.

 

Párolt zöldség (15 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgarépa kockák, zöldborsószemek, szabálytalan alakú burgonyadarabkák keveréke. A zöldségek között néhány növényi darab található. A sárgarépa és a zöldborsó felületére a burgonya rákenődött.

Állomány:

A zöldborsó kellően átfőtt, a sárgarépa kissé túlfőtt, a burgonya túlfőtt, nagyon puha, kenődő.

Illat:

Párolt zöldségekre jellemző illatú, harmonikus, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Párolt zöldségekre jellemző, de kevésbé zamatos. Idegen íztől mentes.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Sárgaborsó krémleves

fokhagymakrém

sárgaborsó

bors, őrölt

kurkuma

kenyér, teljes kiőrlésű

só, jódozott

hügli zöldségleves fűszerkeverék

vöröshagyma

füstölt kenyér szalonna

 

Sütőben sült halrudacskák

panírozott halrudak

olaj, napraforgó

 

Párolt zöldség

francia saláta alap, mirelit

hügli zöldségleves fűszerkeverék

só, jódozott

margarin, ráma

petrezselyem, friss csomó


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >