null Somogy megye-31.számú vizsgálat- Ádánd Község Önkormányzat Konyha

Somogy megye-31.számú vizsgálat- Ádánd Község Önkormányzat Konyha

Somogy megye-31.számú vizsgálat- Ádánd Község Önkormányzat Konyha

31.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Ádánd Község Önkormányzat Konyha (8653 Ádánd, Kossuth Lajos u. 50.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: daragaluska leves, kelkáposzta főzelék, sertéspörkölt

 

Mintavétel ideje: 2015.11.24.

Napi adag: 273 adag/ebéd

Főzőkonyha: ua.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (200 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Halványsárga színű alaplében karikára vágott sárgarépa és fehérrépa szeletek, különböző nagyságú, törtfehér színű galuskák, apró, zöld fűszernövény darabkák.

Állomány:

A lé opálos, a zöldségek jól átfőttek, a galuska kissé elpuhult.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, enyhén zöldséges. Idegen íztől mentes.

 

Kelkáposzta főzelék (2,5 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Világos sárgásbarna színű főzelékalapban kelkáposzta darabok, sárga színű burgonya kockák, zöld fűszernövény darabkák. Tetején néhány apró narancs piros zsiradék csepp.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrű, csomómentes. A kelkáposzta és a burgonya kellően átfőtt.

Illat:

Jellegzetes kelkáposzta illatú, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kelkáposzta főzelékre jellemző, harmonikusan fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Sertéspörkölt (10 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnás- piros színű pörköltalapban barna színű húskockák, hagyma darabkák, paprika héj darabkák, fekete színű fűszerszemcsék. Felületén narancsos- piros zsiradékréteg.

Állomány:

A pörkölt alap jellegzetes sűrűségű, a húskockák puhák, nem rágósak.

Illat:

Kellemes, harmonikus, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően fűszeres, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

zellergumó

vöröshagyma

só, jódozott

feketebors

zeller

fokhagyma

hügli csontleves alap

ételízesítő

tojás

búzadara

petrezselyem

sárgarépa

fehérrépa

margarin

 

Kelkáposzta főzelék

burgonya

búzaliszt

étolaj, napraforgó

só, jódozott

piros paprika

ételízesítő

majoranna

kelkáposzta

fokhagyma

 

sertéspörkölt

sertéscomb

vöröshagyma

piros paprika

feketebors

só, jódozott

ételízesítő

étolaj, napraforgó

piros arany

paprika

paradicsom


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >