null Somogy megye - 24. vizsgálat - Balatonendréd - Balatonendrédi Általános Iskola

Somogy megye - 24. vizsgálat - Balatonendréd - Balatonendrédi Általános Iskola

Somogy megye - 24. vizsgálat - Balatonendréd - Balatonendrédi Általános Iskola

24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Balatonendrédi Általános Iskola (8613 Balatonendréd, Szabadság u. 22.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Lebbencsleves, Székelykáposzta, Töltött piskóta

Mintavétel ideje: 2014. szeptember 24.

Napi adag: 143 adag/ebéd

Főzőkonyha: Balatonendréd Község Önkormányzata (8613 Balatonendréd, Fő u. 75.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos narancssárga színű lében burgonya, sárgarépa, karalábé, fehérrépa kockák, néhány apró, piros színű paprikadarab, zöld fűszernövény darabkák. Többségében halványbarna, de néhány barnára pirított lebbencstészta látható. Tetején apró vöröses - narancssárga zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé jellegzetes sűrűségű, a zöldségek jól átfőttek, a tészta kissé szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes zöldséges, burgonyás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes. Idegen íztől mentes.

 

Székelykáposzta (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Narancssárga színű alapban apró, csíkokra vágott, fűszerpaprikától színeződött káposzta, törtfehér rizsszemek, kockára vágott húsdarabok piros és fekete fűszerszemcsék.narancsszínű zsiradék cseppecskék.

Állomány:

 

Az alap kellően sűrű a káposzta jellegzetesen rugalmas, a húskockák kellően puhák, a rizsszemek túlfőttek.

Illat:

 

Termékre jellemzően savanykás káposzta illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen fűszeres, túlzottan savanyú. Idegen íztől mentes.

 

Töltött piskóta (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

Két világossárga színű, téglatest alakú piskóta réteg között barna színű krém. A tészta felülete világosbarna, rajta világossárga színű hullám-csík díszítés.

Állomány:

A tészta jellegzetesen lazított, jól átsült, a krém réteg kellően lágy.

Illat:

 

A tészta jellegzetesen lazított, jól átsült, a krém réteg kellően lágy.

Íz:

Jellegzetes, édes. Idegen íztől mentes.
Részletes összetétel/anyaghányad:

Lebbencsleves

burgonya, fodros nagykocka száraztészta 4 tojásos, lecsó natur (konzerv), gyorsfagyasztott petrezselyem gyökér, gyorsfagyasztott sárgarépa, vöröshagyma, zeller gumó, petrezselyemzöld (gyorsfagyasztott), 40 %-al csökkentett nátrium tartalmú só, csemege fűszerpaprika, babérlevél, bors, delikát ételízesítő (szárított zöldségek, kurkuma, ízfokozó: nátrium-glutamát, színezék. riboflavin)

 

Székelykáposzta

savanyított káposzta,(káposzta, étkezési sav: ecetsav, só, tartósítószer: nátrium-benzoát) sertéscomb, fényezetlen rizs, vöröshagyma, 40 %-al csökkentett nátrium tartalmú só, köménymag, fokhagyma, csemege fűszerpaprika, napraforgó étolaj, búzaliszt, tejföl (12 % zsírtartalmú)

 

 

Töltött piskóta

cukor, búzaliszt, tojás, növényi zsír, glükóz-fruktóz szirup, víz, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: szójalecitin, szorbitol, alacsony zsírtartalmú kakaópor (1,2 %), tojásfehérje, szőlőcukor, térfogatnövelő szer: dinátrium-difoszfát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, nyomokban mogyorót és/vagy tejszármazékot tartalmazhat.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >