null Somogy megye - 21. vizsgálat - Mesztegnyő - Mesztegnyői Óvoda

Somogy megye - 21. vizsgálat - Mesztegnyő - Mesztegnyői Óvoda

Somogy megye - 21. vizsgálat - Mesztegnyő - Mesztegnyői Óvoda

21. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Mesztegnyői Óvoda (8716 Mesztegnyő, Kossuth u. 35.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Paradicsomleves, Sült csirkecomb, Párolt rizs, Párolt zöldség

Mintavétel ideje: 2014. szeptember 3.

Napi adag: 52 adag/ebéd

Főzőkonyha: Mesztegnyői Óvoda (8716 Mesztegnyő, Kossuth u. 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Paradicsom- piros színű alaplében világossárga színű betűtészta. A leves felszínén apró zsiradékcseppek.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű, csomómentes lé, a levesbetét jól átfőtt.

Illat:

Jellegzetesen paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés, enyhén savanykás, paradicsomos. Idegen íztől mentes.

 

Sült csirkecomb (0,09 kg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült, bőrös, alsó csirkecomb, felületén elszórtan apró fekete fűszerszemcsék láthatók. A hús a vágásfelületen világosbarna színű.

Állomány:

A hús jól átsült, lédús, a bőr ropogós.

Illat:

Sült csirkehúsra jellemző, tiszta, enyhén fűszeres. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes ízhatású, finoman fűszeres. Idegen íztől mentes.

 

Párolt rizs (0,2 kg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú szemek között több, apró törtszem. A szemek többnyire pergők, de néhány kisebb, lazán összeálló csomót tartalmaz.

Állomány:

A szemek kellően átfőttek. Az összeálló csomók könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Főtt rizsre jellemző, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt rizsre jellemző, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Párolt zöldség (0,2 kg/adag)

Külső megjelenés:

A köretben sárga hüvelyű zöldbab és narancssárga színű, hullámos felületűre vágott sárgarépa szeletek, zöldborsó, karfiol és brokkoli rózsa darabok találhatók. A zöldbab darabok közel azonos hosszúságúak, néhány hüvely darab szétnyílt.

Állomány:

A zöldségek kellően átfőttek, alaktartók.

Illat:

Párolt zöldségkeverékre jellemző, a karfiol és a brokkoli illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.
Részletes összetétel/anyaghányad:

Paradicsomleves

víz, búzaliszt, paradicsompüré, kristálycukor, ABC tészta (4 tojásos), napraforgó étolaj, só, vöröshagyma

 

 

Sült csirkecomb

csirkecomb, étolaj, knorr szárnyasok és sültek alap (só, cukor, fűszerpaprika, maltodextrin, ízfokozók (Na-glutamát, dinátrium-inoziát, dinátrium-guanilát), szárított zöldségek (vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma), kukoricakeményítő, növényi zsír, szerecsendió, csomósodást gátló (szilicium-dioxid), köménymag, arom), fokhagyma granulátum, delikát (hozzáadott só nélkül)

 

Párolt rizs

rizs, só, olaj, víz

 

Párolt zöldség

zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa hullámos korong) zöldborsó, margarin


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >