null Somogy megye- 11. vizsgálat - Balatonlelle - Lellei Óvoda

Somogy megye- 11. vizsgálat - Balatonlelle - Lellei Óvoda

Somogy megye- 11. vizsgálat - Balatonlelle - Lellei Óvoda

11. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Lellei Óvoda (8638 Balatonlelle, Szövetség út 76.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Karalábé leves, Sertésragu, Rizs

Mintavétel ideje: 2014. április 29.

Napi adag: 121 adag/ebéd

Főzőkonyha: Balatonlellei Városüzemeltetési Szervezet Konyhája (7638 Balatonlelle, Petőfi S. u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (0,45 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány világosbarnás- sárgás színű lében kockára vágott karalábé, fehérrépa és sárgarépa karikák, törtfehér kiskocka tészta és zöld fűszerlevél darabkák találhatók. A leves felületén apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A leves kissé opálos, a zöldségek kellően átfőttek, a tészta kissé túlfőtt.

Illat:

Kellemes, jellegzetes, karalábé illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • karalábé
  • sárgarépa
  • gyökér
  • olaj
  • liszt
  • kiskocka tészta
  • zeller
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Sertésragu (0,18 kg/adag)

Külső megjelenés:

A ragu alapban közel azonos nagyságú, barna színű húskockák, zöldborsó, kukorica, zöldbab darabok, sárgarépa kockák, apróra vágott pritamin paprika és zöld növényi darabkák, fekete fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A hús és a zöldségek kellően átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Harmonikus, kellemesen fűszeres, húsos illatú, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus összhatású, édeskés, savanykás, kellemesen fűszeres. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertés comb
  • mexikói
  • olaj
  • őrölt bors
  • vöröshagyma

Rizs (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

Drappos színű, sűrű ragu, tetején narancssárga zsírcseppekkel. Egy db kisebb tenyérnyi nagyságú, 5-7 mm vastagságú hússzelettel. A ragu vörösárú- húskészítmény és uborka csíkokat, hagymakockákat, fűszerszemcséket, zöldfűszerszemcséket, zöldfűszer levél darabokat tartalmaz.

Állomány:

A ragu sűrű, opálosan áttetsző. A hús rugalmas, kevésbé puha, szélén vékony, zsíros csík található. A húskészítmény darabkák állaga omlós, puha.

Illat:

Savanykás, kapros, kevésbé harmonikus.

Íz:

Savanyú,gyengén kapros íz dominál. A hús és a húsárú íze nem érvényesül. Az összhatás nem kellően harmonikus.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >