null Pest megye-28.számú vizsgálat- Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Pest megye-28.számú vizsgálat- Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Pest megye-28.számú vizsgálat- Hunyadi Mátyás Általános Iskola

28.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Hunyadi Mátyás Ált. Isk. (2083 Solymár, Dózsa Gy. u. 1.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, fűszeres csirkemell főtt burgonya, cékla saláta

 

Mintavétel ideje: 2015.10.07.

Napi adag: 328 adag

Főzőkonyha: 5011 Állatorvosi Étterem Sodexo Konyha.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Karfiolleves, 2,5 dl/adag

 

Külső megjelenés:

Fehéres-sárga árnyalatú, zavaros lében apró karfiolrózsa darabkák, 1-2 nagyobb karfioltorzsa, néhány sárgarépa karika és elvétve kézzel szaggatott galuska látható. Alján fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer levélkék, tetején fakósárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, opálos. A karfiol és a sárgarépa túlfőtt, a galuska kellően puha.

Illat:

Kissé jellegtelen, enyhén karfiolra emlékeztető illattal. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé aromás, enyhén fokhagymás, a karfiol íze nem intenzív.

 

Fűszeres csirkemell (1 db/adag) főtt burgonya (0,2 kg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb. 10 x 5 cm-es csirkemell filé pirospaprikától színezett híg szafttal leöntve. A szaftban fekete fűszerszemcsék és apró zöldfűszer foszlányok láthatók.

A burgonya vajsárga színű, közel egyenetlen méretűre kockázott, töredezett, törmelékes.

Állomány:

A hússzelet omlós, rugalmasan puha.
A burgonya egy része kemény, nyers hatású, egyenetlen állományú.

Illat:

A csirkemell kevésbé fűszeres, a szafttal együtt enyhén édeskés illatú. A burgonya jellegzetes, főtt burgonyára jellemző illatú.

Íz:

A csirkemell gyengén fűszeres, enyhén édeskés ízvilágú.

A burgonya íztelen, jellegtelen. Az állománya sokat ront az ízhatáson.

 

Céklasaláta (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

A lilásvörös színű, kb. 0,5 cm vastagságú, hullámos metszéslapú, egyenetlen méretű céklaszeletek, lé nélkül.

Állomány:

Kellően puhára főtt, nem roppanós.

Illat:

Erősebben savanykás, jellegzetesen „föld” illatú.

Íz:

Ecetes, savanykás, édeskés.

Utóízben az édesítőszer íze erősen érezhető.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Karfiolleves

liszt

tojás

karfiol, mirelit

sárgarépa, mirelit, karika

vöröshagyma

petrezselyemzöld, mirelit

só, jódozott

bors, őrölt

hügli zöldségleves fűszerkeverék

olaj, napraforgó

 

Fűszeres csirkemell

étkezési keményítő

csirkemellfilé

só, jódozott

görög fűszerkeverék

paradicsompüré

olaj, napraforgó

 

Főtt burgonya

burgonya

só, jódozott

 

Céklasaláta, készen vásárolt

 


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >