null Pest megye- 18. vizsgálat - Piliscsaba - Jókai Mór Általános Iskola

Pest megye- 18. vizsgálat - Piliscsaba - Jókai Mór Általános Iskola

Pest megye- 18. vizsgálat - Piliscsaba - Jókai Mór Általános Iskola

18. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Jókai Mór Általános Iskola (2081 Piliscsaba, Fő út 124.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

Menü:Karfiol leves, Lecsós virsli, Tarhonya

Mintavétel ideje: 2013. szeptember 18.

Napi adag: 45 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ligeti Konyha (2081 Piliscsaba, Józsefliget u. 16.)


Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiol leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fehér színű opálos lében sok apró karfiolrózsa, kevés sárgarépakarika, néhány apró zöldfűszerfoszlány.

Állomány:

A lé hígan folyó, opálos, nem átlátszó. A zöldségek puhák.

Illat:

Karfiolra gyengén emlékeztető, nem kellemes, nem harmonikus, nem tiszta.

Íz:

Üres, jellegtelen, aroma- és fűszerszegény.

Részletes összetétel:

  • Karfiol
  • Sárgarépa
  • Vöröshagyma
  • Liszt
  • Tejföl
  • Olaj
  • Pirospaprika
  • Fokhagyma

Lecsós virsli (15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Sötétpiros sűrűn folyó paradicsomlében viszonylag sok virsli darab, kevesebb, egyenetlenül darabolt zöldpaprika, néhány paradicsomhéj.

Állomány:

A virsli puha, pépes, tapadós. A paprika vegyes állományú, egy része puha, szétfőtt, másik része kemény, ropogós. a paradicsom híg mártás sűrűségűre szétfőtt.

Illat:

Savanykás, paradicsomos, nem kellemes, nem harmonikus.

Íz:

A mártás erősen savanyú, a virsli az állaga miatt élvezhetetlen. Összességében nem kellemes, nem harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Paprika
  • Paradicsom
  • Vöröshagyma
  • Olaj
  • Virsli: sertéshús (52%), víz, sertésszalonna, bőrkeemulzió, szójafehérje, burgonyakeményítő, étkezési só, fűszerek, fűszerkivonatok, füstaroma, stabilizátor (E450), szőlőcukor
  • cukor, antioxidáns (E316), ízfokozó (E621,E627,E631), tartósítószer (E250).

Tarhonya (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Vegyesen pirított gépi tarhonya. Eltérő színeloszlású, a világos drapptól az égett feketéig minden színárnyalat megtalálható benne.

Állomány:

Kevésbé puha, kissé tapadós, több kisebb-nagyobb csomó van közte.

Illat:

Égett, kozmás mellékszag érezhető. Nem kellemes.

Íz:

Sós, égett, kozmás mellékízű. Nem kellemes, nem harmonikus.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt
  • tojás

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >