null Pest megye- 16. vizsgálat - Szigetszentmiklós - Csicsergő Óvoda

Pest megye- 16. vizsgálat - Szigetszentmiklós - Csicsergő Óvoda

Pest megye- 16. vizsgálat - Szigetszentmiklós - Csicsergő Óvoda

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Csicsergő 2. sz. óvoda (Szigetszentmiklós, Posta köz 2.)

„Az étlapon gombakrémleves szerepelt, a változtatás oka, hogy az alapanyag (friss gomba) nem érkezett meg. Az étlapon minden esetben feltüntetjük az étlapváltoztatás lehetőségét, ha nem áll rendelkezésünkre megfelelő (mennyiségű vagy minőségű) nyersanyag.” 2013.05.09.

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Gombakrém leves pirított kenyérkockával, burgonyapüré, rántott halszelet, saláta

Mintavétel ideje: 2013. május 8.
Napi adag: 394

Főzőkonyha: Csicsergő 2. sz. Óvoda helyben
(Szigetszentmiklós, Posta köz 2.)


Részletes érzékszervi minősítés:

Gombakrémleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

 Halványzöld színű, hígan folyó, zavaros lében apró, sötétzöld brokkoli rózsa- és szárdarabkák láthatók. Tetején apró, átlátszó zsírcseppek. Elnevezéssel nem harmonizáló megjelenés.

Állomány:

 Krémlevesre kevésbé jellemző, hígan folyó zavaros lé, puha brokkoli darabkák.

Illat:

 A brokkoli illata gyengén felismerhető, gombakrémlevesre nem jellemző illat.

Íz:

 Aromaszegény, jellegtelen, sótlan. A brokkoli íz felismerhető. Kissé zsíros ízhatású. Elnevezésre nem jellemző.

Részletes összetétel:

  • Hügli brokkoli krémleves por (búzaliszt, módosított burgonyakeményítő, növényi zsír, brokkoli 10,5%, ízfokozók: nátrium - glutamát és dinátrium – izonát, laktóz, vöröshagyma, élesztőkivonat, jódozott só, cukor, spenót, tejfehérje, stabilizátor: nátrium - és kálium – foszfátok, fűszerkeverék. A termék tejet és glutént tartalmaz. A termék nyomokban tojást, szóját, zellert és mustárt tartalmaz.)
  • vöröshagyma
  • liszt
  • étolaj
  • pirított kenyérkocka

Pirított kenyérkocka(2 evőkanál)

Külső megjelenés:

 Nagyjából hasonló méretű, világostól sötétebb drappig terjedő színárnyalatú, héjas kenyérkockák.

Állomány:

 Friss, ropogós.

Illat:

 Jellegzetes, termékre jellemző, enyhén olajos illat érezhető.

Íz:

 Jellegének megfelelő,, tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

pirított kenyérkocka

Rántott tőkehalfilé + burgonyapüre (1 szelet, 80-100 g halfilé + 15dkg burgonyapüré)

Külső megjelenés:

 Vajsárga színű, csomómentesre kevert krumplipüré, aranybarnára sült panírban kb. tenyérnyi nagyságú, közel egyenletes vastagságú halfilé. A panír egyenletesen fedi a halat.

Állomány:

 A burgonyapüré sűrű, pépes, csomómentes. A hal szálkamentes, rugalmas, kellően puha, szájban elomló. A panír kissé visszapuhult, kissé vastag.

Illat:

 Termékre jellemző, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 Termékre jellemző, kellemes, aromás, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • alaszkai tőkehal filé
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • étolaj

Fejessaláta (1/4 fej)

Külső megjelenés:

 Kb. ¼ fej zöldsaláta, kevés színtelen lében. 1-2 levél széle kissé elbarnult, a lében apró szemcsék láthatók.

Állomány:

 Friss, ropogós. A lében kevés homokszemcse érezhető.

Illat:

 Ecetes, cukros, termékre jellemző.

Íz:

 A saláta friss, jellegének megfelelő, a salátalé édes, kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

fejessaláta


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >