null Nógrád megye- 7. számú vizsgálat-Iskolai főzőkonyha és étterem

Nógrád megye- 7. számú vizsgálat-Iskolai főzőkonyha és étterem

Nógrád megye- 7. számú vizsgálat -Iskolai főzőkonyha és étterem

7. számú vizsgálat - Mintavétel helye:

Iskolai főzőkonyha és étterem

3170 Szécsény, Magyar út 15.

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Erőleves, kelkáposzta főzelék fasírttal, kenyér, szőlő

 

Mintavétel ideje: 2015.09.29.

Napi adag: 343 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. (3170 Szécsény, Rákóczi út 90/B)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Erőleves, 3 dl/adag

 

Külső megjelenés:

Borostyán-sárga, enyhén opálos lé, benn, arányaihoz képest sok eperlevél tészta.  Fűszerekre és egyéb zöldségekre utaló darabkák nem láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A tészta puha, túlfőtt, több darab összetapadt.

Illat:

Kevésbé harmonikus, nem kellemes, marhahús leveskockára emlékeztető illat erősen dominál.

Íz:

Íztelen, jellegtelen, üres, enyhén glutamátos utóízzel. A tészta teljesen sótlan.

 

Kelkáposzta főzelék (3 dl/adag) fasírttal (6-7 dkg)

 

Külső megjelenés:

Zöldes-drapp főzelékalapban apró, szétesett kelkáposzta darabok, néhány kockára vágott burgonya, viszonylag sok majoránna foszlány, illetve ételízesítőből származó sárgarépa és zöldfűszer darabkák. Tetején narancssárga zsírcseppek.
A fasírt kb. 5 cm átmérőjű, kézzel formázott, közel gömb alakú, zsemlemorzsába forgatott, sötétbarnára sült húsgolyó.
Félbevágva metszéslapja barnás-rózsaszínű, pépesre aprított hús és kenyér keveréke. Piros fűszerpaprika csomók láthatók, egyenetlen eloszlásban.

Állomány:

A főzelék kevésbé sűrű, a kelkáposzta szétfőtt, a burgonya kellően puha. A fasírt kívül ropogós, belül pépes, kissé ’sületlen’ hatású.

Illat:

A főzelék illatában a kelkáposzta illata dominál, enyhe rántás illat is érezhető. Idegen illattól mentes.
A fasírt illatánál a fokhagyma illat dominál.

Íz:

A főzelék fokhagymás, rántásos ízű, a burgonya sótlan.
A fasírt kevésbé jellegzetes, kissé nyers érzetű. A kenyér és a fűszer íze dominál. Összhatásában nem harmonikus.

 

Kenyér: 1 db/adag

 

 

Külső megjelenés:

Kb 1,5 cm vastag, felezett kenyérszelet. A bélzet barnás-drapp színű, a héj barna.

Állomány:

A bélzet laza, több kisebb-nagyobb lyuk látható. A héja kissé visszapuhult.

Illat:

Enyhén savanykás, gabona illatú, idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, kissé sótlan.

 

 

Szőlő, 1 fürt/adag

 

Külső megjelenés:

1 db szőlőfürt, rajta sárgászöldtől-sötétebb zöldig terjedő színű ép, egészséges szemek.

Állomány:

Friss, roppanós, lédús.

Illat:

Kellemes, aromás, szőlőre jellemző. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kellemes, muskotályos, ízes, megfelelően érett.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Erőleves

marhahúsleves alap

eperlevél tészta

 

Kelkáposzta főzelék

kelkáposzta

burgonya

vöröshagyma

fokhagyma

őrölt bors

őrölt kömény

majoranna

ételízesítő

fűszerpaprika

étolaj

liszt

 

Fasírt

pulykacomb filé

rozskenyér

tojás

fokhagyma

őrölt bors

őrölt kömény

fűszerpaprika

étolaj sütéshez


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >