Nógrád megye- 7. számú vizsgálat-Iskolai főzőkonyha és étterem
Nógrád megye- 7. számú vizsgálat -Iskolai főzőkonyha és étterem
7. számú vizsgálat - Mintavétel helye:
Iskolai főzőkonyha és étterem
3170 Szécsény, Magyar út 15.
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Menü: Erőleves, kelkáposzta főzelék fasírttal, kenyér, szőlő
Mintavétel ideje: 2015.09.29. Napi adag: 343 adag/ebéd Főzőkonyha: Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. (3170 Szécsény, Rákóczi út 90/B) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves, 3 dl/adag
Külső megjelenés: |
Borostyán-sárga, enyhén opálos lé, benn, arányaihoz képest sok eperlevél tészta. Fűszerekre és egyéb zöldségekre utaló darabkák nem láthatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A tészta puha, túlfőtt, több darab összetapadt. |
Illat: |
Kevésbé harmonikus, nem kellemes, marhahús leveskockára emlékeztető illat erősen dominál. |
Íz: |
Íztelen, jellegtelen, üres, enyhén glutamátos utóízzel. A tészta teljesen sótlan. |
Kelkáposzta főzelék (3 dl/adag) fasírttal (6-7 dkg)
Külső megjelenés: |
Zöldes-drapp főzelékalapban apró, szétesett kelkáposzta darabok, néhány kockára vágott burgonya, viszonylag sok majoránna foszlány, illetve ételízesítőből származó sárgarépa és zöldfűszer darabkák. Tetején narancssárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A főzelék kevésbé sűrű, a kelkáposzta szétfőtt, a burgonya kellően puha. A fasírt kívül ropogós, belül pépes, kissé ’sületlen’ hatású. |
Illat: |
A főzelék illatában a kelkáposzta illata dominál, enyhe rántás illat is érezhető. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
A főzelék fokhagymás, rántásos ízű, a burgonya sótlan. |
Kenyér: 1 db/adag
Külső megjelenés: |
Kb 1,5 cm vastag, felezett kenyérszelet. A bélzet barnás-drapp színű, a héj barna. |
Állomány: |
A bélzet laza, több kisebb-nagyobb lyuk látható. A héja kissé visszapuhult. |
Illat: |
Enyhén savanykás, gabona illatú, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, kissé sótlan. |
Szőlő, 1 fürt/adag
Külső megjelenés: |
1 db szőlőfürt, rajta sárgászöldtől-sötétebb zöldig terjedő színű ép, egészséges szemek. |
Állomány: |
Friss, roppanós, lédús. |
Illat: |
Kellemes, aromás, szőlőre jellemző. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Kellemes, muskotályos, ízes, megfelelően érett. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Erőleves marhahúsleves alap só eperlevél tészta
Kelkáposzta főzelék kelkáposzta burgonya vöröshagyma fokhagyma só őrölt bors őrölt kömény majoranna ételízesítő fűszerpaprika étolaj liszt
Fasírt pulykacomb filé rozskenyér tojás fokhagyma só őrölt bors őrölt kömény fűszerpaprika étolaj sütéshez |