null Holnapig fizethető be az élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Holnapig fizethető be az élelmiszerlánc-felügyeleti díj

2024. január 30, kedd

A 2023. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének fizetési határideje minden kötelezett számára 2024. január 31. napja. Az ügyintézés online, a hivatal ügyfélprofil rendszerében (ÜPR) is elvégezhető.

A díj második részletét a Nébih 10032000-00289782-30006016 számú, elkülönített fizetési számlájára szükséges utalni, a közleményben fel kell tüntetni az adószámot és a bizonylatazonosítót is. A fizetési értesítő elérhető és letölthető a bevallási felületről. 

A megállapított felügyeleti díj a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető. (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg)
Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll rendelkezésre.
 


Friss hírek

2025. július 15, kedd

Fontos a hazai állomány védelme: juh- és kecskehimlő az Európai Unióban

A juh- és kecskehimlő rendszeresen megjelenik egyes európai országokban. Júniusban a román állategészségügyi hatóság több kitörést is megerősített. Magyarországon nincs jelen a betegség. A magyar juh- és kecskeállomány védelme érdekében dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos elrendelte az élő kiskérődző szállítmányok fokozott ellenőrzését. A Nébih arra kéri az állattartókat, hogy kizárólag legális forrásból és módon vásároljanak állatot, betegséggyanú esetén pedig haladéktalanul értesítsék a szolgáltató vagy hatósági állatorvost.

Tovább >

2025. július 14, hétfő

Indul a nyári szezonális ellenőrzés – országszerte zajlanak a vizsgálatok

Július 15-én elindul a nyári szezonális ellenőrzés, amelyet az élelmiszerlánc-felügyeletet irányító Tállai András, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára rendelt el. Az augusztus 30-ig tartó ellenőrzés-sorozaton a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei a nyári lovas táborokat, a fröccsteraszokat, a grillezésre szánt húskészítmény előállítókat, az ásványvíz-palackozókat és szikvíz-előállítókat, valamint a helyi termelői piacokat vizsgálják.

Tovább >