null Heves megye- 18.számú vizsgálat-Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Heves megye- 18.számú vizsgálat-Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Heves megye- 18.számú vizsgálat-Hunyadi Mátyás Általános Iskola

18.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Hunyadi Mátyás Általános Iskola (3400 Eger, Fadrusz u. 1/A.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldséges tarhonyaleves, majorannás burgonyafőzelék, sült csirkemáj, kenyér

 

Mintavétel ideje: 2015.09.22.

Napi adag: 600 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Kft (3400 Eger)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges tarhonyaleves (350 ml/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző halványsárga lében különböző méretű répaszeletek, zöldségkockák, karalábé kockák láthatók. A tarhonya gyengén pirított, világos csontfehértől a drappig terjedő színig. Tetején minimális mennyiségű zsiradékkal. A petrezselyem természetes színű.

Állomány:

Kissé jellegtelen, gyenge illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Illat:

A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a tarhonya kissé túlfőtt.

Íz:

Kevésbé intenzív, a tarhonya íze gyengén érezhető. Minden idegen íztől mentes.

 

Majorannás burgonyafőzelék 100 g/adag), sült csirkemáj (3,5 db/adag)

Külső megjelenés:

Rózsaszínes drapp, sűrű szószban kb.2x3 cm nagyságú burgonya kockák és zöld illetve piros fűszerszemcsék vannak. A csirkemáj darabok egészben sütöttek, felületükön fűszerszemcsék és pirított hagymacsíkok láthatók.

A máj barna színű, belül rózsaszínes.

Állomány:

A főzelék jellegzetes, a májon a hagyma illata dominál. Minden idegen szagtól mentes.

Illat:

A szósz sűrűn folyó, a máj jól átsült, burgonya kellően puha.

Íz:

A főzelék enyhén savanykás, gyengén majoranna ízű. A máj kellemes, fűszeres. Minden idegen íztől mentes.

 

Kenyér (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db két fél szeletre vágott, 2x9x7 cm nagyságú szabadon vetett vekniből származó, közel egyenletesen lazított kenyérszelet. A bélzet világos drapp, a héj aranybarna, nem cserepes színű.

Állomány:

Kellemes, termékre jellemző. Minden idegen szagtól mentes.

Illat:

A bélzet rugalmas, a héj a vizsgálat időpontjában kissé szívós.

Íz:

Kellemes, termékre jellemző. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldséges tarhonyaleves

bors, fekete, őrölt

fűszerpaprika

lecsó

sárgarépa

tarhonya, durum

vöröshagyma

fokhagyma

gyökér

zeller

karalábé

petrezselyem

étolaj

 

Majorannás burgonyafőzelék

burgonya

tejföl 12%

étolaj

liszt

vöröshagyma

fokhagyma

babérlevél

majoranna

fokhagyma

bors, fekete, őrölt

tej 1,5%

 

Sült csirkemáj

bors, fekete, őrölt

fűszerpaprika

csirkemáj, mirelit

lecsó

vöröshagyma

étolaj

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >