null Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Arany János Iskola (9300 Csorna, Erzsébet Királyné utca 64.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Daragaluska leves, Burgonyafőzelék, Főtt virsli

Mintavétel ideje: 2014. február 19.

Napi adag: 68 adag/ebéd

Főzőkonyha: Csornay Margit Kórház
(9300 Csorna, Soproni út 64.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű lében sárgarépa és fehérrépa kockák, törtfehér színű, zöld növényi darabokkal dúsított daragaluska. A leves felületén apró zsírcseppek.

Állomány:

A leves opálos, a zöldségek és a daragaluska kellően átfőttek.

Illat:

Gyengén aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé ízletes, kissé üres ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgarépa (mirelit)
  • petrezselyemzöld (mirelit)
  • fehérrépa kocka (mirelit)
  • vöröshagyma
  • búzadara
  • őrölt fekete bors
  • tojás
  • olaj

Burgonyafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű főzelékalapban kisebb-nagyobb kockákra vágott burgonya, apró piros fűszerszemcsék, kevés zöld növényi darabka.

Állomány:

A főzelék csomómentes, megfelelő sűrűségű, a burgonya kockák kellően átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, enyhén savanykás, kellemes babérlevél illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen savanykás, ízletes, a babérlevél íze jól érződik. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • vöröshagyma
  • tejföl 12%-os
  • olaj
  • liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • majoranna

Főtt virsli (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Hengeres alakú, jellegzetes kör keresztmetszetű. A külső felület barnás-rózsaszín, a vágás felület rózsaszínű. A metszéslapon néhány apró légüreg látható, a fűszereloszlás egyenletes.

Állomány:

Lédús, kissé puha, rágási maradék van.

Illat:

A főtt húspép illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt húspép és só íz érezhető. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >