null Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

Győr-Moson-Sopron megye- 1. vizsgálat - Csorna - Arany János Iskola

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Arany János Iskola (9300 Csorna, Erzsébet Királyné utca 64.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Daragaluska leves, Burgonyafőzelék, Főtt virsli

Mintavétel ideje: 2014. február 19.

Napi adag: 68 adag/ebéd

Főzőkonyha: Csornay Margit Kórház
(9300 Csorna, Soproni út 64.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű lében sárgarépa és fehérrépa kockák, törtfehér színű, zöld növényi darabokkal dúsított daragaluska. A leves felületén apró zsírcseppek.

Állomány:

A leves opálos, a zöldségek és a daragaluska kellően átfőttek.

Illat:

Gyengén aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé ízletes, kissé üres ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgarépa (mirelit)
  • petrezselyemzöld (mirelit)
  • fehérrépa kocka (mirelit)
  • vöröshagyma
  • búzadara
  • őrölt fekete bors
  • tojás
  • olaj

Burgonyafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű főzelékalapban kisebb-nagyobb kockákra vágott burgonya, apró piros fűszerszemcsék, kevés zöld növényi darabka.

Állomány:

A főzelék csomómentes, megfelelő sűrűségű, a burgonya kockák kellően átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, enyhén savanykás, kellemes babérlevél illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen savanykás, ízletes, a babérlevél íze jól érződik. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • vöröshagyma
  • tejföl 12%-os
  • olaj
  • liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • majoranna

Főtt virsli (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Hengeres alakú, jellegzetes kör keresztmetszetű. A külső felület barnás-rózsaszín, a vágás felület rózsaszínű. A metszéslapon néhány apró légüreg látható, a fűszereloszlás egyenletes.

Állomány:

Lédús, kissé puha, rágási maradék van.

Illat:

A főtt húspép illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Főtt húspép és só íz érezhető. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >