null Budapest- 76. vizsgálat - III. kerület - Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium

Budapest- 76. vizsgálat - III. kerület - Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium

Budapest- 76. vizsgálat - III. kerület - Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium

76. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kerék Általános Iskola és Gimnázium (1035 Budapest, Kerék u. 18-20.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem megfelelő

Menü: Daragaluska leves, Lecsós csirkemell, Tarhonya, Korpás kenyér

Mintavétel ideje: 2013. november 5.
Napi adag: 234 adag/ebéd

Főzőkonyha: SODEXO Magyarország Kft. Kerék utcai Diákétterem
(1035 Budapest, Kerék u. 18-20.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Híg, enyhén opálos, világossárga lében apró sárgarépa, fehérrépa kockák. Néhány karalábé és zellerdarabka. Sok eltérő méretű, törtfehér színű daragaluska, zöldfűszerek. Alján fekete fűszerszemcsék. Tetején aranysárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé híg, a zöldségek puhák, a daragaluska kellően átfőtt.

Illat:

Ételízesítő illata érezhető. Gyengén aromás, kevésbé fűszeres.

Íz:

Kissé jellegtelen. Az ételízesítő íze érződik. Kevésbé harmonikus. A szájüregben zsíros érzetet kelt. Tartalmas leves.

Részletes összetétel:

  • tojás,
  • friss petrezselyem,
  • sárgarépa,
  • búzadara,
  • gyökér,
  • karalábé,
  • zeller,
  • napraforgó étolaj,
  • vöröshagyma,
  • ételízesítő,
  • só,
  • bors,
  • lecsókonzerv,
  • paradicsompüré konzerv,
  • libazsír,
  • gyorsfagyasztott petrezselyem

Lecsós csirkemell (1,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett, híg mártásban, gondosan tisztított húscsíkok. Viszonylag sok hagymaszelet. Elvétve paprikára, paradicsomra emlékeztető foszlányok. Fekete fűszerszemcsék. Tetején narancspiros zsírcseppek.

Állomány:

Híg mártásban rugalmas, omlós húscsíkok. Puha hagymadarabok, kevés szétfőtt paradicsom és paprika.

Illat:

Elnevezésével kevésbé harmonizáló, inkább pörköltre emlékeztető, de kellemes, aromás, paprikás, hagymás illat.

Íz:

Elnevezésével nem kellően harmonizál. A hagymás, pörköltes íz dominál. Nem túl sós. Aromás, kellemes, tiszta.

Részletes összetétel:

  • csirkemell filé,
  • vöröshagyma,
  • lecsópaprika,
  • napraforgó étolaj,
  • paradicsom,
  • tengeri só,
  • liszt,
  • pirospaprika,
  • fokhagyma

Tarhonya (22 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletesen sötétebb barnára pirított gépi tarhonya. Viszonylag sok a törött szem. Kisebb csomókba összeálló. Kissé olajos felületű.

Állomány:

Puha, rugalmas, több kisebb csomó látható, melyek könnyen szétnyomhatóak.

Illat:

Pirított tarhonyára jellemző szag mellett, enyhén égett, kozmás illat érződik.

Íz:

Enyhén kozmás ízű, kissé kesernyés, kissé olajos, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • 2 tojásos tarhonya tészta,
  • napraforgó étolaj,
  • só,
  • ételízesítő,
  • őrölt bors

Korpás kenyér (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

1 szelet, kb. 1,5 cm vastag, formában sült kenyér. Bélzete drapp színű, sok világosbarna korpaszemcsével. A héja aranybarnára sült, fényes, cserepes.

Állomány:

Laza, puha, rugalmas, több nagyobb légüreg látható.

Illat:

Jellegzetes, enyhén élesztős, aromás.

Íz:

Kellemes, aromás, enyhén sós, harmonikus, jellegzetes, tiszta.

Részletes összetétel:

  • liszt,
  • víz,
  • élesztő,
  • búzakorpa

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >