null Budapest- 75. vizsgálat - IV. kerület - Bene Ferenc Testnevelési Tagozatos Általános Iskola

Budapest- 75. vizsgálat - IV. kerület - Bene Ferenc Testnevelési Tagozatos Általános Iskola

Budapest- 75. vizsgálat - IV. kerület - Bene Ferenc Testnevelési Tagozatos Általános Iskola

75. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bene Ferenc Testnevelési Tagozatos Általános Iskola (1043 Budapest, Munkásotthon u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Frankfurti leves, Darás tészta barackízzel, porcukorral, Félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2013. november 11.
Napi adag: 256 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 17. sz. üzem
(1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 84.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-barnás lében különböző méretű káposztacsíkok, néhány bőrös virsli karika, fűszerszemcsék. Viszonylag sok a káposzta torzsa.

Állomány:

A lé kellően besűrített, a virsli roppanós, a káposzta puha, de a torzsa kissé kemény.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres.

Íz:

Kellemesen fűszeres, aromás, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • kelkáposzta,
  • vöröshagyma,
  • napraforgó étolaj,
  • baromfi virsli,
  • búzaliszt,
  • só,
  • köménymag,
  • majoranna,
  • feketebors,
  • fűszerpaprika,
  • ételízesítő,
  • vöröshagyma,
  • fokhagyma,
  • tejföl 20 %-os

Darás tészta porcukorral, barackízzel (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Keskeny metélt tészta világos drapp színű darába forgatva, élénk pirosas-sárga sárgabarack ízzel a tetején.

Állomány:

A tészta rugalmasan puha, a dara kellően átfőtt, a lekvár kocsonyás állagú.

Illat:

Gabonára jellemző, tiszta,a lekvár aromás, savanykás.

Íz:

A tészta édes, a barackíz édes-savanyú, túl aromás. Összességében kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • durumtészta
  • búzadara
  • napraforgó étolaj
  • vegyesíz
  • porcukor

Félbarna kenyér (1 szelet (6 dkg)/adag)

Külső megjelenés:

2 db fél szelet, aranybarnára sült héjú, világos drapp bélzetű kenyér.

Állomány:

Laza, rugalmas, néhány nagyobb légüreget tartalmaz.

Illat:

Kissé élesztős, kissé jellegtelen.

Íz:

Sótlan, kevésbé jellegzetes, aromaszegény.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt,
  • rozsliszt,
  • lisztjavítószer (adalékanyagok: aszkorbinsav, mono- és digliceridek sói, ecetsav)

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >