null Budapest- 69. vizsgálat - IV. kerület - Károlyi István 12 osztályos Gimnázium

Budapest- 69. vizsgálat - IV. kerület - Károlyi István 12 osztályos Gimnázium

Budapest- 69. vizsgálat - IV. kerület - Károlyi István 12 osztályos Gimnázium

69. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Károlyi István 12 osztályos Gimnázium tálalókonyhája (1041 Budapest, Erzsébet u. 69.)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Magyaros karfiolleves, Hentes tokány, Párolt rizs, Őszibarack

Mintavétel ideje: 2013. szeptember 26.

Napi adag: 295 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 25. sz. befejező konyha – 1041 Budapest, Szigeti u. 1-3.


Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros karfiolleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett drappos rózsaszínes lében közepes méretű karfiolrózsák, kevés apró galuska és némi zöldfűszerfoszlány.

Állomány:

Hígan folyó zavaros lé. a galuska és a karfiol puha, kissé túlfőtt.

Illat:

Karfiollevesre emlékeztető, de nem kellően harmonikus, a rántás illata érződik.

Íz:

Kevésbé fűszeres, kevésbé aromás, inkább csak a sós íz dominál.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott karfiolrózsa,
  • napraforgó étolaj,
  • Ráma margarin,
  • liszt,
  • só, bors,
  • tojás
  • csemege fűszerpaprika,
  • Knorr delikát (ételízesítő),
  • petrezselyemzöld

Hentes tokány (1 dl/adag)

Külső megjelenés:

Narancsszínű, viszonylag sűrű, szaftos lében egyenetlenül aprított húskockák, löncshúscsíkok, apró uborkadarabkák.

Állomány:

A szaft kevésbé sűrű, enyhén zsíros, a hús omlós, a löncshús puha, szétmálló, az uborka puha.

Illat:

Fűszeres, aromás, a füstölt illat nem érződik.

Íz:

Fűszeres, kellően sós, a füstölt íz hiányzik.

Részletes összetétel:

  • sertés lapocka,
  • gépsonka,
  • füstölt csemege szalonna,
  • napraforgó étolaj,
  • liszt, só, bors,
  • paradicsompüré,
  • vöröshagyma,
  • csemege uborka,
  • petrezselyemzöld

Párolt rizs (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Csontfehér színű, hosszú szemű, zömében pergős rizs, de néhány kisebb csomót tartalmaz.

Állomány:

Jól átfőtt, rugalmasan puha, néhány szem összetapadt, de könnyen szétnyomható.

Illat:

Jellegzetes gabonaillatú, tiszta.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén sós, tiszta.

Részletes összetétel:

  • előgőzölt rizs,
  • vöröshagyma,
  • napraforgó étolaj,
  • só,
  • gyorsfagyasztott petrezselyemzöld

Őszibarack (1 darab)

Külső megjelenés:

Kb. 7 cm átmérőjű, sárga bélű, magvaváló őszibarack. Néhány kisebb ütődés nyom látható.

Állomány:

Puha, érett, de nem lédús.

Illat:

Jellegzetes, de kevésbé aromás.

Íz:

Nem kellően zamatos, kissé ízetlen.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >