null Budapest- 3. vizsgálat - XIX. kerület - Ady Endre Általános Iskola

Budapest- 3. vizsgálat - XIX. kerület - Ady Endre Általános Iskola

Budapest- 3. vizsgálat - XIX. kerület - Ady Endre Általános Iskola

3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Ady Endre Általános Iskola (1195 Budapest, Ady Endre u. 73.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü:
Tejfölös gombaleves, kiskarika tészta, kelkáposzta főzelék, rántott dinófigurák, alma, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2013. január 21.
Napi adag: 15 adag ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.
(Hoffher konyha, Budapest XIX. Ker., Hoffher A. u. 20-22.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejfölös gombaleves, kiskarika tészta (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Viszonylag sűrű, tejfölös lében sok gombaszelet és darab, valamint csőtészta, hagymadarabkák és fűszerszemcsék.

Állomány:

A lé közepesen sűrű, a gomba ropogós, a tészta puha.

Illat:

A kissé savanykás tejföl illata mellett a gomba illata dominál.

Íz:

Kissé savanykás, a gomba és a hagyma íze dominál.

Részletes összetétel:

  • Csiperke
  • Sárgarépa
  • Tejföl
  • Durumtészta
  • Liszt
  • Petrezselyemgyökér
  • Vöröshagyma
  • Szárított petrezselyemlevél
  • Fűszerpaprika
  • Feketebors

 

Kelkáposzta főzelék (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett sűrű lében darabolt kelkáposzta levelek, burgonyakockák és fűszerek.

Állomány:

A kelkáposzta és a burgonya puha. A főzőlé besűrítése megfelelő és csomómentes.

Illat:

A kelkáposzta mellett a bors és a kömény illata érezhető. Nem kellően harmonikus.

Íz:

Kevésbé harmonikus, erősebben fűszeres, a kömény íze dominál.

Részletes összetétel

  • Kelkáposzta
  • Burgonya
  • Búzaliszt
  • Olaj
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Majoranna
  • Köménymag

 

Rántott dinófigurák (1db/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült panírban „dínó” állatfigura. Panírréteggel egyenletesen borított.

Állomány:

A panírréteg visszapuhult. Belső része világosdrapp színű, puha, préselt darálmány.

Illat:

Jellegének megfelelő.

Íz:

Kevésbé fűszeres, de jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Közepes zsírtartalmú sertéshús
  • Zsemlemorzsa
  • Pulykahús
  • Búzaliszt
  • Olaj
  • Tojás
  • Feketebors

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >