null Budapest- 22. vizsgálat - XIX. kerület - Hungária Általános Iskola és Kollégium

Budapest- 22. vizsgálat - XIX. kerület - Hungária Általános Iskola és Kollégium

Budapest- 22. vizsgálat - XIX. kerület - Hungária Általános Iskola és Kollégium

22. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hungária Általános Iskola és Kollégium (1195 Budapest, Hungária u. 37.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü:
Sárgaborsó krémleves kolbásszal, krumplis tészta,kovászos uborka

Mintavétel ideje: 2013. február 04.
Napi adag: 117 adag ebéd

Főzőkonyha:
Kinder F. és K. Vendéglátó Kft.
(Budapest XIII. Ker., Karikás Frigyes u. 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgaborsó krémleves kolbásszal (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától enyhén színezett sárgásbarna színű lében apró galuskák, vékonyra szeletelt lecsókolbász, sárgarépa, hagymafoszlányok, zöldfűszerek.

Állomány:

Közepesen sűrűn folyó lé, túlfőtt tészta, puha kolbász.

Illat:

Jellegtelen, gyenge, kevésbé aromás.

Íz:

Gyenge, jellegtelen, az elnevezésre kevésbé jellemző, enyhén sós.

Részletes összetétel:

  • Sárgaborsó
  • Húsleveszöldség (mirelit)
  • Burgonya (tisztított)
  • Étolaj
  • Liszt
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Fokhagyma (mirelit)
  • Bors őrölt
  • Étleízesítő vito - só, cukor, ízfokozó /nátrium glutamát/ szőlőcukor, szárított zöldségek/sárgarépa, paszternák, petr, gyökér, petr.levél,vöröshagyma/, kurkuma, gyömbér, élelmiszerszínezék /kurkumin/
  • Csemege paprika
  • Pulykakolbász

Krumplis tészta (0,4 kg/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsszínűre színezett kocka tészta tört burgonyával. A burgonya részben pépesre tört, részben nagyobb kockára vágott. A tészta nagy része összetapadt.

Állomány:

A tészta és a krumpli is vegyes állományú. A tészta többsége puha, túlfőtt, kisebb része kissé kemény. A krumpli egy része pépes, a nagyobb darabok kevésbé puhák.

Illat:

Nyers hagyma illata dominál, nem kellemes, nem harmonikus.

Íz:

Nyers hagyma íze kiérződik, nem harmonikus, nem kellemes.

Részletes összetétel:

  • Fodros nagykocka durum
  • Burgonya (tisztított)
  • Étolaj
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Csemege paprika
  • Őrölt bors

Kovászos uborka (0,5 db/adag)

Külső megjelenés:

4 db félbevágott, különböző méretű, olajzöld színű uborka.

Állomány:

Ropogós.

Illat:

Savanyú, kevésbé harmonikus.

Íz:

Savanyú, sós, kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Uborka
  • Ivóvíz
  • Konyhasó
  • Fűszerek
  • Liszt
  • Szilárdító, kálcium klorid, antioxidáns: citromsav, tartósítószer /Na benzoát/

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >