Budapest- 21. vizsgálat - IX. kerület - Molnár Ferenc Általános Iskola
Budapest- 21. vizsgálat - IX. kerület - Molnár Ferenc Általános Iskola
21. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Molnár Ferenc Általános Iskola (1095 Budapest, Mester u. 19)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Mintavétel ideje: 2013. február 1. Főzőkonyha: |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás színű opálos, zavaros lében tojásfoszlányok, zöldfűszerek, pirospaprika, és bors-szemcsék. Tetején aránylag sok narancssárga zsírcsepp, amely összefüggő foltot képez. |
Állomány: |
Viszonylag sűrűn folyó. |
Illat: |
A kömény illata dominál. |
Íz: |
Köményes, enyhén csípős, csipetnyit savanykás. Nem harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Sajttal, sonkával töltött rántott csirkemell (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
Sötét aranybarnára sült panírban fehéres rózsaszínű hús, közepén élénk rózsaszínű sonka és sárgásfehér sajt. A hús viszonylag vastag, kb. 1,5-2 cm. A sonka és a sajt a széleken már nincs. A panír teljesen fedi a húst. |
Állomány: |
A hús puha, kellően átsült, a panír vékony, a sajt olvadt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, kellemes. |
Íz: |
Kellemes, tiszta, de a sonka és a sajt íze kevésbé érvényesül. |
Részletes összetétel: |
|
Párolt rizs (0,1 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkés fehér színű hosszúkás, zömében ép rizsszemek. Néhány lazán összeálló csomót tartalmaz, de többnyire pergős. |
Állomány: |
Puha, rugalmas. Az összeálló csomók könnyen szétnyomhatók. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta, gabonaillatú. |
Íz: |
Jellegények megfelelő, kellemes, tiszta, kellően sós. |
Részletes összetétel: |
|