null Budapest - 115. vizsgálat - XV. kerület - Czabán Általános Iskola

Budapest - 115. vizsgálat - XV. kerület - Czabán Általános Iskola

Budapest - 115. vizsgálat - XV. kerület - Czabán Általános Iskola

115. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Czabán Általános Iskola (1158 Budapest Széchényi tér 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü:Lebbencsleves, Finomfőzelék+vagdalt, Meggyes-rétes

Bakonyi barna kenyér

Mintavétel ideje: 2015. május 20.

Napi adag: n.a.

Főzőkonyha: Gazdasági Működtetési Központ által üzemeltetett Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda főzőkonyha

(1158 Budapest Ady endre u. 31-33.)

Részletes érzékszervi minősítés

Lebbencsleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikával színezett, barnás, híg lében sok eltérő méretűre aprított, vajsárga burgonyakocka, nagy mennyiségű különböző nagyságú, barnásra pirított lebbencstészta. A lében apró piros és fekete fűszerszemcsék, zöldfűszer és apró répadarabok, tetején narancs piros zsírcseppek láthatóak.

Állomány:

A lé hígan folyó, a burgonya átfőtt, puha, szájban könnyen szétmálló, a tészta szétfőtt, törmelékes.

Illat:

Gyengén fűszerezett, fűszerpaprika, kömény és paradicsom illata érződik. Enyhén rántás és zsírszaga érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromaszegény, gyengén fűszerezett, jellegtelen, a rántás íze dominál. Kissé zsír ízű, kellően sós. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

Finomfőzelék+vagdalt (0,3 l, 0,05-0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közepesen híg, fakó sárgás-zöldes színű mártásban, sok, apró, eltérő formára vágott sárgarépa- és karalábé kocka, zöldborsó és petrezselyem. A zöldségek jól tisztítottak. A vagdalt 4 x 7 cm-es, szabálytalan rúd alakúra formázott, aranybarnára sült. Felülete rücskös, enyhén fényes, hagymadarabok lógnak ki belőle. A belseje tömör, szürkésbarna színű.

Állomány:

A mártás sűrűn folyó, a sárgarépa puha, túlfőtt, a borsó vastaghéjú, a karalábé változó állományú, szétfőtt és fás is van közötte. A vagdalt kérge kellően megsült. Vágási felületén nyers hatású, pépes, szétmálló, kenyértöltelékre emlékeztető, fekete fűszerszemcsék, elvétve húsfoszlány látható.

Illat:

A főzelék enyhén édeskés, összetevőire jellemző, a zöldborsó konzerv illatú. A vagdalt, kenyér szagú, fokhagymás, fűszeres..

Íz:

A főzelék kissé jellegtelen, aromaszegény, a sárgarépától édeskés, a zöldborsó konzerv íze érezhető.
A vagdalt kenyér ízű, fokhagymás, sós. Összhatásban nem kellően harmonikus.

 

Meggyes-rétes (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db 2,5 cm magas, 2 cm hosszú, 10 cm széles világos barnára sült, porcukorral megszórt rétes szelet. A 2 vékony tésztaréteg között közepesen vastag barnáspiros színű meggytöltelék.

Állomány:

Jól átsült, szétomló, az alsó tészta a meggytől kissé átázott. A töltelék sűrű, puha, pépes jellegű, meggydarabok láthatóak benne.

Illat:

Aromás, savanykás, gabonaillatú, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, aromás, a gabona íz dominál, de kissé malátás. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

Bakonyi barna kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült, 1,5 cm vastagságú legömbölyített trapéz alakú kenyérszelet, héja aranybarna, kissé lisztes, a bélzet drappos barna, sötétbarna pöttyökkel.

Állomány:

A héj kissé visszapuhult, enyhén rágós, a bélzet rugalmas, egyenletesen lazított, több apró és néhány nagyobb méretű légüreg látható.

Illat:

Aromás, savanykás, gabonaillatú, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, aromás, a gabona íz dominál, de kissé malátás. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Lebbencsleves

ö. bors

tiszt. burgonya

delikát

fűszerpaprika

kocka tészta

köménymag

 

Finomfőzelék

vegyesfőzelék mirelit

kristálycukor

liszt

tej

 

Vagdalt

olaj

sertés comb

tiszt- vöröshagyma

zsemlemorzsa


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >