A igénybevétel cimkéjű tartalom.

Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

2009. július 6, hétfő

Tájékoztató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt gazdálkodókat, hogy az Agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendeletet 2009. június 30-ai hatállyal módosították. A változások részleteit a 77/2009. (VI. 30.) FVM rendelet tartalmazza, amely megtekinthető és letölthető az MgSzH honlapján is, az alábbi linkre kattintva:
77/2009. (VI.30.) FVM rendelet

A támogatások igénybevételének feltételei az alábbiak szerint módosultak:

 • A támogatási kérelem elektronikus úton történő benyújtásnak határidejét meghosszabbították. A benyújtásra 2009. június 1. és július 25. között van lehetőség.

 • Amennyiben az adott földterületen MNV Zrt. gyakorolja a tulajdonosi jogot akkor a földhasználónak legkésőbb 2010. május 15-ig rendelkeznie kell a teljes támogatási időszakra vonatkozóan a bejegyzett földhasználati jogosultsággal.

 • A gazdálkodási napló kitöltési útmutatója 2009. augusztus 1-jéig lesz közzé téve.

 • A tenyésztőszervezeti tagságért járó többletpont beszámításához a kérelmezőnek az adott célprogram keretén belül legeltethető állatfaj tenyésztő szervezete által 2009. április 15. és július 25. között kiállított igazolást kell benyújtania.

 • A 834/2007/EK rendelet szerinti ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelően tartott állatállományért többletpont abban az esetben adható, ha a célprogram keretén belül legeltethető, a szükséges nyilvántartásokban bejelentett állatállomány legalább 20%-ának megfelelő állatra vonatkozóan a kérelmező benyújtja az ökológiai ellenőrző szervezet által 2009. április 15. és július 25. között kiállított, az állatok darabszámát faj és korcsoportonkénti bontásban feltüntető igazolást.

 • Az integrált és ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztési célprogram esetében a tápanyag-gazdálkodási tervet a talajvizsgálati eredmények és a legalább N, P, K, Ca és Mg paraméterekre történő levélanalízis eredményei alapján kell elkészíteni.

 • A szennyvíziszapról szóló szabályozás kiterjed a szennyvíziszapot tartalmazó komposztokra is, valamint a szennyvíziszap és a szennyvíziszapot tartalmazó komposzt is felhasználható tápanyag utánpótlásra.

 • Integrált és ökológiai szántóföldi célprogram, illetve a tanyás gazdálkodási célprogram esetén nem kell alkalmazni „5 éve alatt legalább egyszer zöldtrágya növény termesztése és zöldtrágyázás megvalósítása" és a „5 éve alatt egyszer középmély (35-60 cm) lazítás alkalmazása" szabályokat amennyiben a táblán a teljes támogatási időszak alatt évelős szálas pillangós takarmánynövény termesztése történik.

 • Középfokú agrárvégzettségért járó többletpont a 23/2007 FVM rendelet 5/a számú melléklet alapján kapható.

 • Többlet pont kapható az olyan felsőfokú végzetségért is, ami nem szerepel a 4 számú mellékletben, de az 23/2007 FVM rendelet 5/a mellékletében szereplő középfokú végzetségnek megfeleltethető.

 • A tanyás gazdálkodási célprogramba bevinni kívánt területhez tartozó lakott terület tulajdoni lapján szereplő ingatlan részben vagy egészben a kérelmező tulajdonában kell lennie vagy az ingatlan felett haszonélvezeti jogának kell lennie.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)