null Webinárium az EFSA új tudástárának használatáról nébih élelmiszer tudomány

Webinárium az EFSA új tudástárának használatáról

2017. szeptember 5, kedd

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2017. szeptember 25-én, hétfőn tartja azt az online bemutatót, amely a Knowledge Junction névre hallgató új online tudástárát mutatja be.

A Knowledge Junction egy nyílt fórum, amely az élelmiszer- és takarmánybiztonsági kockázatértékelésben felmerülő kérdések körüli eszmecserét támogatja. A webináriumon szóba kerül, hogyan tehetünk elérhetővé adatokat, protokollokat, dokumentumokat vagy bármilyen más digitális terméket a közösség számára.

Az online bemutatóra elsősorban tagállami focal pointokat és adatkezelőket, valamint az akadémiai, az ipari szféra és a civil szervezetetek képviselőit várják – olyan szakembereket, akik az élelmiszer- és takarmánybiztonsági kockázatértékelésben használható adatállományokat vagy egyéb releváns anyagokat osztanának meg. Az előadás nyitva áll érdeklődő NÉBIH-es kollégáink előtt is.

A bemutató során felmerülő kérdéseket az EFSA szóban és írásban is megválaszolja. Az EFSA közölni fogja az eseményről készült felvételt.

Technikai okokból a webinárium részvételi limitje 500 fő, melyet jelentkezési sorrendben osztanak ki.

További információk itt, regisztráció itt.


Friss hírek

2024. július 25, csütörtök

A napsütés ellenére borús eredményekkel zárult a strandbüfék és a street foodok nyári szezonális ellenőrzése

A 2024-es nyári szezonális ellenőrzés-sorozatban a strandbüféket és a street foodokat is felkeresték az élelmiszerbiztonsági felügyelők. Az egész országban 346 vendéglátó létesítményt vizsgáltak. Az ellenőrzések vegyes eredményekkel zárultak: a szakemberek számos egységben találtak lejárt termékeket, továbbá a higiéniai feltételek, az alapanyagok tárolása és nyomonkövetése, valamint a dolgozók egészségügyi alkalmasságának igazolása kapcsán is merültek fel problémák. A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Nagy érdeklődés fogadta a fitotoxicitás témában megrendezett tordasi szakmai napot

Az elmúlt héten Tordason Fitotoxicitási vizsgálatok kapcsán tartott szakmai bemutatót a Nébih. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény a VP1-1.2.1-23 kódszámú felhívás által elnyert projektnek köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább >