null Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Százszorszép Óvoda Tálalókonyha (7192 Szakály, Szabadság út 151/A.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tarhonyaleves, Finomfőzelék, Rántott sajt

 

Mintavétel ideje: 2016.11.15.

Napi adag: 36 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szakály Község Önkormányzati Főzőkonyha

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos sárgásbarna opálos lében, szabálytalan méretű és formájú tarhonya, különböző nagyságú és alakú sárgarépa és petrezselyemgyökér darabok. Felületén pirospaprikától narancs-pirosra színezett zsírcseppek. Alján apró fekete és piros színű fűszerszemcsék.

Állomány:

A lé hígan folyó, a kisebb tarhonya darabkák és a zöldségek túlfőttek.

Illat:

Paprikás-zsíros illat mellett az ételízesítő jellegzetes illata érezhető.

Íz:

A zöldségek természetes íze –a sárgarépa kivételével- a túlfőzés miatt nem érzékelhető. A sárgarépa viszont friss hatású, kellemes, édeskés, ízletes. A leves összességében gyengén fűszeres, kissé jellegtelen, az ételízesítő íze érezhető.

Finomfőzelék, Rántott sajt (2 dl+4 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-barnás színű sűrű főzelék alapban sokféle zöldség - apró szemű zöldborsó, egyenetlenre gyalult sárgarépa, petrezselyemgyökér, karfiol rózsa, brokkoli szemcsék, stb.- illetve zöldfűszer foszlányok.

A feltét 11x6x1,5 cm-es téglatest alakú, nagyon világos sárgára sült rántott sajt szelet.

Állomány:

A főzelék állománya zöldséges sűrítésre emlékeztető, kellően sűrű. A zöldborsó se nem puha, se nem kemény, megfelelő állományú, a többi zöldség kissé túlfőtt.

A rántott sajt növényi alapanyagra emlékeztető állományú, száraz, nem jellegzetesen nyúlós. Nincs megfelelően átsütve.

Illat:

Jellegének megfelelően zöldséges, a brokkoli illata érezhető.

A sajt jellegtelen, gyenge, enyhén savanykás.

Íz:

A főzelék ízében a sokféle zöldség kellemes, ízletes, harmonikus összhangot eredményez.

A rántott sajt jellegtelen, íztelen, nyers hatású.

A főzelék átlag feletti ízhatása ellensúlyozza a sajt átlag alatti minőségét.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Adatbekérés folyamatban van

 

 

 


Friss hírek

Tájékoztatás az idegenhonos inváziós dísznövényekkel kapcsolatos követelményekről
2020. szeptember 29, kedd

Tájékoztatás az idegenhonos inváziós dísznövényekkel kapcsolatos követelményekről

Egy 2016. évi tanulmány szerint az Unió számára veszélyt jelentő idegenhonos inváziós növényfajok 55%-a dísznövény szaporítóanyagokkal kerül be hazánkba, és az Unióban is egyre nagyobb problémát jelent a biodiverzitásra és az ökoszisztéma szolgáltatásokra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk.

Tovább >

Dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyag-felügyeleti hatáskörök megoszlása
2020. szeptember 28, hétfő

Dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyag-felügyeleti hatáskörök megoszlása

A kormányzati szervezetek reformja keretében a szaporítóanyag-felügyeletben is jelentős változások léptek életbe 2017. január 1-től. A változások érintették a dísznövény- és zöldségpalánta szaporítóanyagok területét is.

Tovább >