null Online lóazonosítási képzés indult a Nébih honlapján

Online lóazonosítási képzés indult a Nébih honlapján

2022. január 13, csütörtök

A szakmai szervezetek kérésére ingyenes, online lóazonosítási képzést hirdet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az e-learning tanfolyam résztvevői megismerkedhetnek az azonosítással kapcsolatos elméleti tudnivalókkal (szín- és jegyleírás, lódiagram-rajzolás, dokumentációk), végül pedig egy teszt kitöltésével mérhetik fel szerzett tudásukat. A tananyag már elérhető a Nébih honlapján.

A 2014-ben tartott lóazonosítási tanfolyamtól eltérően – a járványhelyzetre való tekintettel – a képzés nem tartalmaz gyakorlati részt, azonban az elektronikus felületen valamennyi, az azonosítás szakszerű elvégzéséhez szükséges ismeretanyagot megtalálhatnak az érdeklődők. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nébih által szervezett lóazonosítási képzésen bárki térítés nélkül részt vehet, azonban a lóféle-azonosítás csak a kibocsátó szervek /felhatalmazással rendelkező szervezetek engedélyével és megbízásából végezhető, amelynek meglétét az azonosítást végző személynek hitelt érdemlően igazolnia kell a ló tartója, tulajdonosa felé.

A képzés elérhető a Nébih honlapján, a következő címen:
https://edu.nebih.gov.hu/course/view.php?id=819 


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >