null Heves megye - 22.számú vizsgálat-Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

Heves megye- 22.számú vizsgálat-Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

Heves megye - 22.számú vizsgálat - Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha

22.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Jó Pásztor Óvoda Tálalókonyha (3300 Eger, Cifrakapu tér 4.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros burgonyaleves, Sajtos csirkemell, grillezett zöldségköret  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.10.

Napi adag: 63 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szent József Kollégium

(3300 Eger, Foglár út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros burgonyaleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos-pirosra színezett, kissé opálos, híg lében, nagyobb méretűre vágott burgonyakockák, apró sárgarépa, fehérrépa és hagymadarabkák, elvétve zöldfűszer levél foszlányok. Alján fekete és piros fűszerszemcsék, tetején pirosas zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a burgonya kellően puha, de kevésbé jól tisztított.

Illat:

Kellemesen fűszeres, paprikás, hagymás, köményes.

Íz:

Kellően fűszeres, köményes, paprikás. Összhatása harmonikus.

 

Sajtos csirkemell (7 dkg/adag), grillezett zöldségköret (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 9-10x7-8 cm nagyságú, 0,5 cm vastagságú csirkemell filé szelet. Halványsárga színű sajt ráolvasztva. A hús fekete, piros fűszerszemcsékkel megszórva. Tetszetős megjelenésű zöldségköret, eltérő méretű brokkoli és karfiolrózsák, hullámosra vágott sárgarépa karikák, zöldhüvelyű zöldbab, zöldborsó és kukoricaszemek, piros színű paprika darabok. A zöldségköret párolt, grillezés nyomokban sem látható.

Állomány:

 A hús rugalmasan puha, jellegzetesen száraz, a sajt olvadt.

A zöldségek roppanósak, a zöldbab szívós, kemény, nehezen rágható, szinte nyers.

Illat:

A hús gyengén fűszeres, a sajt intenzív, jellegzetes. A zöldségek illata felismerhető, tiszta.

Íz:

A hús gyengén fűszeres, a ráolvadt sajttól enyhén savanykás. A zöldségek natúr jellegűek, inkább párolt, nem grillezett zöldségre jellemzően. Tiszta, idegen íztől mentes. A zöldbab nyers volta sokat rontott a zöldségköret élvezeti értékén.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Magyaros burgonyaleves

Burgonya

Liszt

Olaj

Vöröshagyma

Gyökér

Sárgarépa

Lecsó

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Grillezett zöldségek

Olaj-főzéshez

Só-Főzéshez

Inyenc zöldségkeverék

Sajtos Csirkemell

Csirkemell filé

Trappista sajt

Szerecsendió

Liszt

 

 


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >