null Győr-Moson-Sopron-vármegye - 045. számú vizsgálat - KLISZI Kollégium Tálalókonyha - Győr

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 045. számú vizsgálat - KLISZI Kollégium Tálalókonyha - Győr

Győr-Moson-Sopron-vármegye - 045. számú vizsgálat - KLISZI Kollégium Tálalókonyha - Győr

045. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
KLISZI Kollégium Tálalókonyha
(9025 Győr, Roth Emil u.1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,5 pont

Menü: Vajgaluskaleves, Zöldborsófőzelék sült bécsi rudacskával, Félbarna kenyér

Vajgaluskaleves, Zöldborsófőzelék sült bécsi rudacskával, Félbarna kenyér
 

Mintavétel ideje: 2022.04.07.

Mintavételi alap : 150 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Arrabona zRt.
(9024 Győr, Hunyadi utca 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluskaleves (314 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű opálos alaplé tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne egyenletes méretűre, 1x1 cm-re darabolt narancsos sárgarépakockák és törtfehér gyökérzöldség darabok és zöldfűszerlevél darabok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A levesbetét törtfehér színű kis mennyiségű apró galuskatészta.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek jól átfőttek, megfelelő puhaságúak, a vajgaluska mennyisége kevés, nagyon apró, kissé túlfőtt.
Illat: Illata kissé gyenge, az ételízesítő illata dominál, de összhatásában harmonikus.
Íz: Ízében a zöldséges íz mellett az ételízesítőre emlékeztető íz erőteljesen érezhető, a sóhasználat enyhén túlzó, ízhatása harmonikus.

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék sült bécsi rudacskával (374 g +118 g /adag)

Külső megjelenés: A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától narancsosra színezett főzelékalapban zöld színű zöldborsó és feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcsék láthatók. Két darab, barnás-rózsaszínű, 15 cm hosszú, 2,0 cm átmérőjű virslire emlékeztető, rúd alakú termék a főzelék feltétje. Metszéslapja rózsaszínes, egynemű, a burkolata tiszta.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó kissé kemény. A feltét inkább főtt jellegű, mint sült, a húspép egynemű, puha.
Illat: A főzelék illatában a zöldborsó illata dominál, a feltét főtt-füstölt illatú.
Íz: A főzelék ízében a zöldborsó édeskés jellemző íze, a feltét ízében a füstölt, kissé intenzívebb sós íz dominál.

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér (53 g /adag)

Külső megjelenés: 1 db vekni formájú, domború tetejű, kb. 11 cm széles, 13 cm magas, 1,5 cm vastag kenyérszelet héja egyenletes aranybarnára sütött, belseje a felhasznált lisztre jellemző színű, drappos.
Állomány: A bélzet jól átsült, rugalmas, jól lazított, héja jól rágható.
Illat: Jellemző , tiszta gabona illatú.
Íz: Jellemző, tiszta, aromás ízű.

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Vajgaluskaleves:

  • maragrin, kocka, 60 %
  • tojás
  • liszt, BL55
  • só, jódozott
  • fokhagyma
  • petrezselyem zöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller
  • zellerzöld, csomós
  • gyökérkocka mirelit. petrezselyemzöld
  • karalábé, mirelit

Zöldborsófőzelék::

  • olaj, napraforgó
  • tej, 1,5 %
  • liszt, BL55
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • petrezselyemzöld, csomós
  • zöldborsó, mirelit

Sült bécsi rudacska:

  • olaj, napraforgó
  • bécsi rudacska

Félbarna kenyér

 


Friss hírek

2024. július 26, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.26.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >