null Győr-Moson-Sopron megye-12.számú vizsgálat-Általános Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye-12.számú vizsgálat-Általános Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye-12.számú vizsgálat-Általános Iskola Tálalókonyha

12.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Általános Iskola Tálalókonyha (9023 Győr, Vágóhíd út 4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldség leves, Zöldborsó főzelék,

Vagdalt, Teljeskiőrlésű kenyér, Kókuszos sütemény

 

Mintavétel ideje: 2016.05.31.

Napi adag: adag/ebéd

Főzőkonyha: Nyugatmagyarországi Zrt.

 Báziskonyha

 (9023 Győr)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldség leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga enyhén zavaros lében apró kockára vágott fehérrépa, vékonyra szeletelt sárgarépa különböző méretű, szabálytalan alakú, tört-fehér színű reszelt tészta. Tetején apró, átlátszó zsírcseppek, alján petrezselyem törmelék látható.

Állomány:

A lé hígan folyó, a sárgarépa túl puha, a fehérrépa enyhén fás, de puhára főtt. A tészta túlfőtt.

Illat:

Kissé jellegtelen, a zöldségek illata kevésbé érződik, a szétázott tészta illata dominál.

Íz:

Gyengén fűszerezett, a mirelit zöldségek íze érezhető. Idegen íztől mentes.

Zöldborsó főzelék (3dl/adag), Vagdalt (1db/adag)

Külső megjelenés:

Halványzöld színű főzelékalapban egyenletes méretű zöldborsó. A főzelékben apró zöldfűszer levélkék (petrezselyem) találhatók. A vagdalt 6-7 cm átmérőjű, 2,5 cm vastag, sötétbarnára sült, pogácsa alakú készítmény. Belül fakóbarnás színű, pépes masszában fekete fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A főzelék kellően sűrű, csomómentes, a borsó konzerv-borsóra jellemzően puha.

A vagdalt belseje pépes, puha, külseje is inkább puha, mint ropogós.

Illat:

A főzelék édeskés, zöldborsó illatú. A vagdalt jellegtelen „kenyér” illatú. Idegen szagtól mentes

Íz:

A főzelék harmonikus, édeskés, a zöldborsó íze dominál. A vagdalt enyhén kenyér ízű kissé jellegtelen, de a fokhagyma íze érezhető.

Teljes kiőrlésű kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült 10x10x1,5 cm nagyságú kenyérszelet. Héja világosbarna, belseje drapp színű, korpaszemcsékkel tarkított.

Állomány:

Egyenletesen lazított, de kissé száraz. A héja kemény.

Illat:

Jellegzetes, savanykás, gabona illatú.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé aromaszegény.

Kókuszos sütemény (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 8,5×3,5×2,5 cm-es téglalap alakú sütemény. Az alja barna színű linzer jellegű tészta, fölötte kb. 1-2 mm-es meggy bordó gyümölcsíz és a tetején 1,5 cm-es kókuszos réteg. A teteje arany barnára sült.

Állomány:

Az alsó réteg puha, a kókuszos réteg szétmálló.

Illat:

Jellegzetes kókusz illatú.

Íz:

A sütemény ízvilágát elrontja a két réteg közötti enyhén idegen ízű gyümölcsíz.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldség leves

Zeller

Vöröshagyma

Sárgarépa

Karalábé

Gyökér

Kömény

Fűszerpaprika

Fekete őrölt bors

Olaj

Liszt

Tojás

Csont (vegyes)

 

Zöldborsófőzelék

Zöldborsó (mirelit)

Petrezselyemzöld

Olaj

Liszt

Tej 1,5%

Vagdalt

Sertés színhús

Olaj

Tojás

Zsemlemorzsa

Zsemle, kifli

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Vöröshagyma

Kókuszos sütemény

 

 

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >