null Fontos informaciok ALI, BOR, MDM, VIGOR es ELB felhasznaloknak

Fontos információk ALI, BOR, MDM, VIGOR és ÉLB felhasználóknak

2020. július 21, kedd

A Nébih több szakrendszere esetében is szükségessé vált a frissítés. Az alábbi, megújult szakrendszerek zökkenőmentes használatához minden felhasználónak telepítenie kell az alkalmazások új verzióját. A problémamentes rendszerhasználat érdekében fontos, hogy az ügyfelek legkorábban 2020. július 27-én 14 órakor, vagy ezt követően az első használat előtt végezzék el a verzióváltást.

Az alábbi szakrendszerek érintettek:

  • ALI,
  • Bor, 
  • MDM,
  • Nébih Közös Törzs,
  • VIGOR, 
  • ÉLB.

Az alábbi szakrendszerek nem érintettek:

  • webALI (webENAR);
  • webBOR

A Nébih 2020. július 27., 14 órakor élesíti az alkalmazások új verzióját. (A frissítés várható időtartama 15 perc.) Ettől az időponttól a felhasználók már kizárólag az új klienssel tudnak majd csatlakozni a rendszerekhez. Fontos azonban, hogy az új klienst ezen dátum előtt még ne telepítsék, mivel ez esetben a jelenleg érvényes verzió nem fog működni!

A új verziók telepítőkészletét 2020.07.20-ától tölthetik le az alábbi linkeken:

Környezet Elérhetőség
ALI https://program.nebih.gov.hu/letoltes/ALI/
BOR https://program.nebih.gov.hu/letoltes/BOR/
MDM https://program.nebih.gov.hu/letoltes/MDM/
Nébih Közös Törzs https://program.nebih.gov.hu/letoltes/NebihKozosTorzs/
VIGOR https://program.nebih.gov.hu/letoltes/VIGOR/
ÉLB https://program.nebih.gov.hu/letoltes/elb/

Fenti linkeken a telepítés dokumentációt is megtalálják az érintettek.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >