null Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

56. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Tóvárosi Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Tóvárosi lakónegyed 6188/9 hrsz.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Babgulyás, Milánói makaróni

 

Mintavétel ideje: 2016.11.08.

Napi adag: 620 adag/ebéd

Főzőkonyha: Horváthné és Hauki Kft.

Tóvárosi Ált. Iskola Konyha

u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Babgulyás (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos színűre színezett opálos alaplében, közel egyenletes méretű megfelelően tisztított húsdarabok és babszemek. Felületén apró zsiradék cseppek és fűszerszemcsék láthatóak. Összetevők aránya megfelelő. összhatásában tetszetős, étvágygerjesztő.

Állomány:

Az alaplé megfelelően sűrűn folyó, homogén. A baba kissé túlfőtt, héjától szétváló, a húskellően átfőtt, puha.

Illat:

Jellegzetes, telt, megfelelően fűszerezett, babos, húsos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetesen telt, harmonikus ízű. Megfelelően fűszerezett, kellően sós. Idegen íztől mentes.

Milánói makaróni (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos hosszúságú darabokra tördelt makaróni tészta egyenletes mennyiségű sárgás-pirosas színű szószban, amelyben apró fűszerszemcsék láthatók. A szószban egyenletesen apró sonka darabok vannak, tetején megfelelő mennyiségű sárga színű olvadt sajt.

Állomány:

A tészta megfelelően átfőtt, rugalmas, nem ragad. A sonka kellően átfőtt, nem ad rágási maradékot. A szósz megfelelően sűrű, a sajt kellően olvadt.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus paradicsomos, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, paradicsomos, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad 623 adagra vonatkoztatva

Babgulyás

Sertéslapocka 24,92 kg

Olaj 1,87 l

Szárazbab 16,82 kg

Száraztészta 3,11 kg

Fűszerpaprika, csemege 0,44 kg

Só 0,62 kg

Ételízesítő só mentes 0,62 kg

Fokhagyma 0,66 kg

Vöröshagyma kocka (mirelit) 6,23 kg

Milánói makaróni

Párizsi 41,84 kg

Olaj 8,36 l

Trappista sajt 15,69 kg

Száraztészta 36,61 kg

Kristálycukor 5,23 kg

Fekete őrölt bors 0,052 kg

Vöröshagyma kocka (mirelit) 10,46 kg

Sűrített paradicsom (konzerv) 15,69 kg

 

 


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Amit a klorátról tudni érdemes
2020. augusztus 5, szerda

Amit a klorátról tudni érdemes

Az elmúlt időszakban több pontatlan és félrevezető információ jelent meg a klorátok kapcsán. Mit érdemes tudni a klorát tartalmú növényvédő szerekről? Hogyan kerülhet az élelmiszerekbe klorát? Többek között ezekre a kérdésekre gyűjtötték össze a választ a Nébih szakemberei.

Tovább >