null Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

Fejér megye - 56. számú vizsgálat - Tóvárosi Általános Iskola - Székesfehérvár

56. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Tóvárosi Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Tóvárosi lakónegyed 6188/9 hrsz.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Babgulyás, Milánói makaróni

 

Mintavétel ideje: 2016.11.08.

Napi adag: 620 adag/ebéd

Főzőkonyha: Horváthné és Hauki Kft.

Tóvárosi Ált. Iskola Konyha

u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Babgulyás (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos színűre színezett opálos alaplében, közel egyenletes méretű megfelelően tisztított húsdarabok és babszemek. Felületén apró zsiradék cseppek és fűszerszemcsék láthatóak. Összetevők aránya megfelelő. összhatásában tetszetős, étvágygerjesztő.

Állomány:

Az alaplé megfelelően sűrűn folyó, homogén. A baba kissé túlfőtt, héjától szétváló, a húskellően átfőtt, puha.

Illat:

Jellegzetes, telt, megfelelően fűszerezett, babos, húsos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetesen telt, harmonikus ízű. Megfelelően fűszerezett, kellően sós. Idegen íztől mentes.

Milánói makaróni (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos hosszúságú darabokra tördelt makaróni tészta egyenletes mennyiségű sárgás-pirosas színű szószban, amelyben apró fűszerszemcsék láthatók. A szószban egyenletesen apró sonka darabok vannak, tetején megfelelő mennyiségű sárga színű olvadt sajt.

Állomány:

A tészta megfelelően átfőtt, rugalmas, nem ragad. A sonka kellően átfőtt, nem ad rágási maradékot. A szósz megfelelően sűrű, a sajt kellően olvadt.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus paradicsomos, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, paradicsomos, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad 623 adagra vonatkoztatva

Babgulyás

Sertéslapocka 24,92 kg

Olaj 1,87 l

Szárazbab 16,82 kg

Száraztészta 3,11 kg

Fűszerpaprika, csemege 0,44 kg

Só 0,62 kg

Ételízesítő só mentes 0,62 kg

Fokhagyma 0,66 kg

Vöröshagyma kocka (mirelit) 6,23 kg

Milánói makaróni

Párizsi 41,84 kg

Olaj 8,36 l

Trappista sajt 15,69 kg

Száraztészta 36,61 kg

Kristálycukor 5,23 kg

Fekete őrölt bors 0,052 kg

Vöröshagyma kocka (mirelit) 10,46 kg

Sűrített paradicsom (konzerv) 15,69 kg

 

 


Friss hírek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2021. június 18., péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Idén elmarad a medárdi esős időjárás: a június, ami általában a legmagasabb csapadékösszegű hónapunk, eddig igencsak száraz, és a következő 6-8 nap során sem várható kiadós, áztató eső. Az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2021. június 19-től három megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer
2021. június 17., csütörtök

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer

2021. július 1-jétől több lépcsőben valósul meg az állategészségügyi diagnosztikához kapcsolódó adminisztratív rendszer átvezetése a digitális térbe. A változások, újítások alapvetően két jelentős témakört érintenek: az ügyviteli rendszer digitalizációján túl életbe lép az ún. egyetemleges felelősségvállalás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) modernizációs intézkedései elsősorban a vizsgálatok megrendelésének egyszerűsítését, valamint a hiteles és gyors eredményközlést támogatják.

Tovább >