null EFSA-különkiadás az étrendi referencia értékekről

EFSA-különkiadás az étrendi referenciaértékekről

2017. december 20, szerda

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) étrendi referenciaértékekkel (dietary reference values – DRV) kapcsolatos összefoglaló munkája az EFSA Journal különkiadásában jelent meg. Az étrendi referencia értékek kulcsfontosságúak többek között az egészségügyi szakértők, kutatók, kockázatkezelők, ill. egészségügyi döntéshozók munkájához. Ezek a DRV-k biztosítják a tudományos alapot többek között a táplálkozási ajánlásokhoz és az egészséges étrend összeállítását segítő útmutatókhoz.

Az elmúlt hét évben az EFSA diétás termékekkel, táplálkozással és allergiákkal foglalkozó szakbizottsága (NDA Panel) 32 tudományos véleményt fogalmazott meg az étrendi referenciaértékekről a vízzel, fehérjével, zsírral, szénhidráttal, élelmi rostokkal, valamint 14 vitaminnal és 13 ásványi anyaggal kapcsolatosan.

A szakvéleményeken kívül egy összefoglaló tanulmány is elérhető, amely a szakbizottság e területen végzett munkájáról nyújt áttekintést. A tanulmány az eddig megjelent 32 tudományos vélemény összefoglalását, valamint ezek összefoglaló táblázatait és függelékeit tartalmazza.

Ez az összefoglaló tanulmány nem az eddig megjelent tudományos vélemények helyettesítésére szolgál. Az étrendi referenciaértékek megállapításának részletes háttere a tudományos szakvéleményekben olvasható.

Minden ehhez kapcsolódó dokumentum elérhető az EFSA Journalban, az EFSA bárki számára elérhető, online tudományos folyóiratában.


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >