null EFSA Advisory Forum

EFSA Advisory Forum

 

 • Az EFSA Advisory Foruma a 28 tagállam, valamint Izland és Norvégia nemzeti élelmiszerbiztonsági hatóságának képviselőiből áll. Bár a pontos feladatok országonként eltérőek, minden nemzeti hatóság felelős az élelmiszerlánc kockázatértékeléséért nemzeti szinten.
 • Svájc és a tagjelölt országok képviselői szintén részt vesznek az üléseken.
 • A Forum révén az EFSA és a tagállamok közösen azonosíthatják az európai kockázatértékelés és -kommunikáció kérdéseit. A tagállamok a Forumon keresztül javaslatokkal élhetnek az ESFA felé tudományos kérdésekben, valamint a hatóság munkarendjével és prioritásaival kapcsolatban; céljuk továbbá minél előbb azonosítani az újonnan felmerülő kockázatokat. A tagok megosztják egymással a tudományos információkat, egyesítik erőforrásaikat és az EFSA-val közös munkaprogramot alakítanak ki, különösen az alábbi témákban:
  • a tudományos adatok cseréje
  • a kockázatkommunikációs aktivitások és üzenetek koordinációja
  • a vitás kérdések és véleménykülönbségek megoldása
  • munkakoordináció és a duplikációk elkerülése

Az EFSA Advisory Forum tagjai 2016. szeptember 28-án, Pozsonyban Kötelezettségvállalási Nyilatkozatot írtak alá. A Nyilatkozatban olyan jövőbeli felmérésekről és más kezdeményezésekről állapodtak meg, amelyek előirányozzák, hogy az EFSA és az Advisory Forum tagjai közösen nézzenek szembe a jövőbeli kihívásokkal, ezzel is védve az európai fogyasztókat.


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >