null Bernard Url kinevezése

Bernard Url kinevezése

2024. május 8, szerda

Az EFSA igazgatótanácsa, 2024. június 1-i hatállyal, Dr. Bernhard Url-t nevezte ki a Hatóság megbízott ügyvezető igazgatójának.

Dr. Url először 2014 júniusában lett az EFSA ügyvezető igazgatója, és 2019 júniusában újabb öt évvel meghosszabbították megbízatását a második ciklusra. Képzett állatorvosként az Osztrák Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) ügyvezető igazgatója volt, mielőtt az EFSA-hoz csatlakozott.
https://www.efsa.europa.eu/en/news/bernhard-url-appointed-efsa-acting-executive-director 
 


Friss hírek

2024. július 25, csütörtök

A napsütés ellenére borús eredményekkel zárult a strandbüfék és a street foodok nyári szezonális ellenőrzése

A 2024-es nyári szezonális ellenőrzés-sorozatban a strandbüféket és a street foodokat is felkeresték az élelmiszerbiztonsági felügyelők. Az egész országban 346 vendéglátó létesítményt vizsgáltak. Az ellenőrzések vegyes eredményekkel zárultak: a szakemberek számos egységben találtak lejárt termékeket, továbbá a higiéniai feltételek, az alapanyagok tárolása és nyomonkövetése, valamint a dolgozók egészségügyi alkalmasságának igazolása kapcsán is merültek fel problémák. A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Nagy érdeklődés fogadta a fitotoxicitás témában megrendezett tordasi szakmai napot

Az elmúlt héten Tordason Fitotoxicitási vizsgálatok kapcsán tartott szakmai bemutatót a Nébih. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény a VP1-1.2.1-23 kódszámú felhívás által elnyert projektnek köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább >