null Az élelmiszerlánc-biztonság jelenéről és jövőjéről tanácskoztak Budapesten

Az élelmiszerlánc-biztonság jelenéről és jövőjéről tanácskoztak Budapesten

2012. november 23, péntek

Élelmiszerlánc-biztonság a XXI. században: eredmények és kihívások címmel, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) közös szervezésében került megrendezésre 2012. november 22-én az a nemzetközi konferencia Budapesten, amely az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzetét és a jövőbeli kihívásait tárgyalta. A konferencia egyúttal megemlékezett az EFSA megalapításának 10. évfordulójáról is.

dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnökének köszöntője után a rendezvény nyitóelőadását dr. Kardeván Endre államtitkár, országos főállatorvos tartotta a hazai élelmiszerlánc-biztonsági rendszerről, az eddigi eredményekről, és a további fejlődés stratégiai szempontjairól. Az EFSA képviseletében Bernhard Url, az EFSA kockázatértékelésért felelős igazgatója számol be az utóbbi tíz év európai kihívásairól és a folyamatban levő változásokról. A további neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában szó esett a jövőbeli változások lehetséges irányairól, a klímaváltozás várható hatásairól, a globalizáció által jelentett nehézségekről és előnyökről, az élelmiszer eredetű megbetegedések alakulásáról, és a közelmúltban lezajlott, nagy visszhangot kiváltott élelmiszerjárványok tapasztalatairól.

A nagy létszámú hallgatóság sorában jelen voltak a hatóság, a tudomány és a fogyasztók képviselői is, akik nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel az előadásokat.


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >