Zala megye- 5. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Ferenc Gimnázium
Zala megye- 5. vizsgálat - Zalaegerszeg - Kölcsey Ferenc Gimnázium
5. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha)
Kölcsey Ferenc Gimnázium (Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem megfelelő |
|
Menü: Zöldségleves, tarhonyás hús, házi káposztasaláta Mintavétel ideje: 2013.június 13. Napi adag: 216 adag/leves, 90 adag/tarhonyás hús, 90 adag/házi káposztasaláta Főzőkonyha: Hungast - Nyugat Kft. (Kölcsey Ferenc Gimnázium főzőkonyha) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű alaplében karfiol rózsa darabok, sárgarépa szeletek, fehérrépa és karalábé kockák, sárgahüvelyű zöldbab darabok, zöldborsó, törtfehér csigatészta és apró zöld fűszerdarabkák láthatók. |
Állomány: |
Az alaplé opálos, a zöldségek kissé túlfőttek. |
Illat: |
A zöldségek közül a karalábé és a karfiol illata mellett a konzervzöldborsó és zöldbab illata is érződik. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé ízletes kissé jellegtelen. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Tarhonyás hús (0,035 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes alakú, világossárgától barnáig terjedő színűre pirított tarhonya szemek között húskockák, felületüket kevés narancsos-piros szaft borítja. |
Állomány: |
A tarhonya jellegzetes állományú, a hús kellően puha, nem száraz. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemes. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikus, kellemesen fűszeres, megfelelően sós. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Házi káposztasaláta (0,01 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, különböző hosszúságú és szélességű csíkokra szeletelt káposzta és hagyma szeletek, fekete fűszerszemcsék opálos lében. |
Állomány: |
A zöldségek jellegüknek megfelelően ropogósak. |
Illat: |
Harmonikus, kellemes, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikusan savanykás és édeskés, enyhén borsos. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|