null Zala megye- 27.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "B menü"

Zala megye- 27.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "B menü"

Zala megye- 27.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola "B menü"

27.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)

„B menü”

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Pásztorleves, Erdélyi rakottkáposzta, Teljeskiőrlésű kenyér, Csokitalpas műzliszelet,

Mintavétel ideje: 2016.02.16.

Napi adag: 765 adag/ebéd

Főzőkonyha: Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pásztorleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében kockára vágott burgonya, sárgarépa, petrezselyem darabok, törtfehér tészta, apró, zöld fűszernövény darabkák, fekete és piros fűszerszemcsék. Felületén apró, narancs- piros színű zsiradék cseppek.

Állomány:

A zöldségek kellően átfőttek, tészta puha, de nem ragacsos.

Illat:

Burgonyás, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes. Harmonikus burgonyás, zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

Erdélyi rakottkáposzta  (28 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott, fűszerpaprikától színeződött káposzta rétegek között tejföl és darált hússal kevert rizses réteg, néhány vöröses-barna kolbász karika.

Állomány:

A káposzta és a húsos-rizses réteg kellően átfőtt, nem pépes.

Illat:

 

A savanyú káposzta illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikusan fűszerezett, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.

 

Teljeskiőrlésű kenyér(7,5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A kenyérszelet felső héja aranybarnára, az alsóhéj barnára sült. A bélzet egyenletes világosbarna színű, benne barna színű korpaszemcsék láthatók.

Állomány:

Jól lazított, csomómentes, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas

Illat:

Kellemesen aromás, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromás, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Csokitalpas műzliszelet(1 db/adag)

Külső megjelenés:

Téglatest alakú, fényes felületű, talprészén kb. 2 mm vastagságú kakaós masszával bevont szelet. Világosbarna, barna színű gabona magvakat, napraforgó, mazsola, mogyoró szemeket, néhány sötétbarna színű csokoládé darabkákat tartalmaz.

Állomány:

A kakaós massza sima, szájban jól olvadó, a magvak ropogósak, a mazsola jellegzetesen puha.

Illat:

Édeskés, gabona illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés gabona ízű. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Pásztorleves

Füstölt kenyérszalonna

Bors, fekete őrölt

Delikát

Fűszerpaprika (csemege)

Natúr lecsó konzerv

étolaj

Tarhonya

Gyökérkocka (mirelit)

Petrezselyemzöld (mirelit)

Tisztított burgonya

Sárgarépa

Vöröshagyma

 

Erdélyi rakottkáposzta

Füstölt kenyérszalonna

Bors, fekete őrölt

Fűszerpaprika csemege

Natúr lecsó konzerv

Étolaj

Fokhagyma (mirelit)

Vöröshagyma

Darálni való lapocka

Lángolt kolbász

Rizs

Savanyú káposzta

Tejföl 12%

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >