Zala megye- 20.számú vizsgálat- Iskolai Főzőkonyha
Zala megye- 20.számú vizsgálat- Iskolai Főzőkonyha
20.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):Iskolai Főzőkonyha (8981 Gellénháza, Iskola u. 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: daragaluska leves, sárgaborsó főzelék, dínó feltét
Mintavétel ideje: 2015.11.19. Napi adag: 260 adag/ebéd Főzőkonyha: Iskolai Főzőkonyha (8981. Gellénháza, Iskola u. 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű alaplében sárgarépa, fehérrépa és karalábé kockák, különböző nagyságú törtfehér színű galuskák, apró, zöld fűszernövény darabkák.
|
Állomány: |
A lé opálos, a zöldségek kissé túlfőttek, a galuska kellően átfőtt, nem elpuhult.. |
Illat: |
Jellegzetes, de a zöldséges illat kissé gyenge. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, zöldséges, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Sárgaborsó főzelék (3 dl/adag), dínó feltét (55 g/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás - barnás színű főzelékalapban egész és törmelékes sárgaborsó szemek, fekete fűszerszemcsék, néhány fehér színű sűrítőanyag csomó. Aranysárgára sült panírréteggel borított, szabályos, dinóra emlékezető alakú feltét. A panírréteg egyenletes vastagságú, a darabokat teljesen beborítja. A vágásfelületen a húspép törtfehér színű. |
Állomány: |
A főzelékalap kellően sűrű, néhány apró csomót tartalmaz, a sárgaborsó puhára főtt. A panírréteg száraz, nem ropogós, a húspép tömör, száraz. |
Illat: |
Sárgaborsó, enyhe rántás és hagyma illatú. Idegen szagtól mentes. Sült, panírozott termékre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Sárgaborsó főzelékre jellemző, enyhén rántás ízű. Idegen íztől mentes. Jellegtelen, nem ízletes. Idegen íztől mentes. |
Fehér kenyér (2 db/adag)
Külső megjelenés: |
Fél és negyed kenyérszelet darabok. A felső héj aranybarna színű, az alsóhéj barna. A bélzet egyenletesen törtfehér színű. |
Állomány: |
Jól lazított, csomómentes, vékony pórusfalú, tapintásra rugalmas, szájban rágáskor kissé tapad. |
Illat: |
Jellegzetes, de kissé gyengébben aromás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Daragaluska leves búzadara vöröshagyma olaj só vegeta sárgarépa fehérrépa tojás
Sárgaborsó főzelék sárgaborsó liszt pirospaprika fokhagyma
|