null Veszprém megye- 11. vizsgálat - Alsóörs - Napraforgó Óvoda

Veszprém megye- 11. vizsgálat - Alsóörs - Napraforgó Óvoda

Veszprém megye- 11. vizsgálat - Alsóörs - Napraforgó Óvoda

11. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Napraforgó Óvoda (8226 Alsóörs, Óvoda utca 2.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Pulykaragu leves, aranygaluska és sodó, kivi

Mintavétel ideje: 2013. április 10.
Napi adag: 163 adag/ebéd

Főzőkonyha: Napraforgó Óvoda
(8226 Alsóörs, Óvoda utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pulykaragu leves (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-sárga színű alaplében kellő mennyiségű felezett, negyedelt sárgarépa karika, néhány negyedelt petrezselyem karika, kevés karalábé kocka és zöldborsó szem, elegendő mennyiségű törtfehér színű, csavart rövidcső tészta és barna színű húskocka található. Felületén kevés, apró zsírcsepp látható.

Állomány:

A leves hígan folyó, a zöldségek, a tészta és a húskockák kellően átfőttek. A leves enyhén opálos.

Illat:

Ragulevesre jellemző, kellemes, harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ragulevesre jellemző, ízletes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • bors
  • olaj (napraforgó)
  • petrezselyemgyökér
  • pulykahús
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller

Aranygaluska és sodó (0,1 kg + 0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes alakú, 9 kelttészta darab, felülete dióval szórt, világossárga színű sodóval borított.

Állomány:

A tészta jól lazított, megfelelően laza szerkezetű, kellően átsült. A sodó kellően sűrű.

Illat:

Kelt, sült tésztára jellemző illat mellett, édeskés, vaníliás, diós illat érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, enyhén édeskés, diós-vaníliás ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt (teljes)
  • citrom
  • delma margarin [növényi zsír, növényi olajok (repce, napraforgó, len) ivóvíz, emulgeálószerek (lecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei) tejsavópor, étkezési só (0,15%) étkezési sav (citromsav) tartósítószer (kálium-szorbát) színezék (béta-karotin) aroma, vitaminok (A, D)],
  • dió
  • élesztő
  • kristálycukor
  • tej (2,8 %)
  • tojás
  • vaníliasodó: kristálycukor
  • vanília ízű pudingpor
  • tej (2,8%)
  • vaníliás cukor

Kivi (1 db)

Külső megjelenés:

1 db, jellegzetes tojás alakú gyümölcs. A héj barna színű, a gyümölcshús élénkzöld. Vágásfelületen kör alakban apró fekete magok láthatók, közepén világossárga színű. 

Állomány:

Érett gyümölcsre jellemző, kellően lédús.

Illat:

Érett kivire jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, enyhén savanykás, kevésbé zamatos. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >